Partener de implementare

Închis

Social

Bucuria in Lumea Reala

Fundatia Bucuria Darului

Suma target

153.790 RON

97.000 RON

930 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

„Bucuria în Lumea Reală” reprezintă șansa unei lumi neștiute de a fi redescoperită și ajutată. Este vorba de familiile sărace din jurul Brasovului. Sunt sate cu oameni îmbătrâniți, bolnavi, singuri, care nu se pot angaja. Sate îngropate în lipsuri: hrană, îmbrăcăminte, apă curentă, încălzire, cu condiții de igienă precare. Copiii renunță la școală, blocandu-și șansa la un trai decent. Din 2017 identificăm zonele vulnerabile vizitând aceste familii. Le oferim alimente, haine, sobe și lemne unde este nevoie. Ducem pachete în școli încurajând frecventarea școlii. Ne dorim să ajungem mai des la acești oameni încercați, să le îmbunătățim calitatea vieții și felul în care ei privesc viitorul. Astfel, devine realitate legătura vie între o lume ascunsă și cei care vor să (se)dăruiască.  

Detalii proiect

Aria de acoperire

Brașov

Perioada donații

23.07.2017 - 25.12.2018

Scopul proiectului

#Îmbunătățirea calității vieții celor pentru care fiecare zi e o luptă de supraviețuire (prin oferirea de alimente, haine, rechizite, produse de igiena, lemne de foc, strictul necesar). #Evitarea abandonului școlar și susținerea copiilor. #Stabilirea de legături reale între cei care doresc să ajute și beneficiari.

Beneficiarii proiectului

Familiilor din satele sărace ale Brașovului care se luptă cu frigul, puținul și lipsa. Omenilor care trăiesc în condiții în care cu greu se poate răzbi fară scrîșniri din dinți sau blesteme. Copiilor care duc drame în spate, învățați să zâmbească și să găsească bucuria în orice. Într-o vizită, într-un cuvânt bun, o carte, un ajutor cât de mic. În cifre: Celor 1.350 de persoane cărora le trecem pragul și ale căror povești de viață le știm (dintre ei, adulți am numărat cam 300, bunici vreo 280, pici mici și foarte mici 800, iar cei care nu se pot deplasa să se bucure de soare și de vânt sunt aproape 30) Celor 1.000 de elevi din 6 școli pe care i-am recompensat prin pachete cu dulciuri și fructe.

De ce să donez?

#Oferi speranța unei vieți mai bune pentru familiile defavorizate #Faci povestea oamenilor din jurul Brașovului mai frumoasă #Pui umărul la descurajarea abandonului școlar în satele sărace din jurul Brașovului #Ajuți creșterea nivelului de trai prin calificare în muncă #Desenezi zâmbete de bucurie în sufletele celor în nevoie #Împiedici formarea comportamentelor delicvente #Devii eroul care aduce Bucuria în Lumea Reală.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Fundatia Bucuria Darului

Fundația Bucuria Darului este un proiect despre dăruire, oameni și bucurie. Mai exact despre întâlnirea cu cei flămânzi, însetați și goi și oferirea gratuită a unei mese calde, în fiecare zi, pentru peste 400 de suflete (familii cu copii mulți, oameni singuri, bătrâni bolnavi, orfani, oameni ai străzii). Aici, cei fără adăpost au un centru unde se pot spală, schimbă și încălzi pe timpul iernii, cei mici primesc ajutor la teme și rechizite. Celor în putere le oferim suport în a-și găsi un loc de muncă și îi integrăm prin voluntariat.   Oferim pachete cu alimente de bază și dulciuri pentru oamenii săraci și școlile din satele dimprejurul Brașovului. Din 2017 distribuim pachete cu alimente și dulciuri în 22 de sate din județ. Cu ajutorul comunității și a sponsorilor reușim să ducem căldură (sobă și lemne de foc) în casele unor familii care nu se puteau încălzi pe timp de iarnă.   Toate acestea pentru a oferi puțină bucurie celor care și-au pierdut orice speranța.