Scopul proiectului
-refacerea potecilor in Muntii Mehedinti, 160 km.
-intretinere la potecile montane sibiene in Cindrel, Lotru, Fagaras.
-refacerea potecilor marcate din Ciucas. Aproximativ 150 de km de poteci pe care ne propunem sa innoim stalpii de marcaj, sagetile de orientare si semnele vopsite.
-imbunatatirea conditiilor de cazare la refugiul din Fereastra Mica a Sambetei.
- coboram resturile refugiului de la Podu Giurgiului, din Muntii Fagarasului.
-in ultimul weekend din august vom face a cincea editie a Festivalului de muzica folk si cantece de munte “Praf de stele”.
-in Bucegi o sa montam lanturi pe Hornul Mare al Malaiestilor si o sa intervenim pe traseele care mai au nevoie de o improspatare si sageti indicatoare noi
-o sa refacem marcaje pe potecile argesene care urca spre Moldoveanu
-vom continua sa ne intalnim cu copii in perioadele de “Scoala altfel”.
Beneficiarii proiectului
Beneficiarii programului sunt turiștii care fac drumeții pe potecile de munte ale catorva masive muntoase din Carpati. Potențialul turistic uriaș al zonei montane va fi mai bine pus în valoare prin asigurarea condițiilor optime de călătorie în Munții Făgărașului, Lotru, Bucegi, Munții Mehedinti, Ciucas. Riscurile de rătăcire și accidente se reduc simțitor atunci când potecile sunt amenajate și în zonele expuse sunt luate măsuri de siguranță.
Impactul refacerii potecilor va fi resimțit de mii de turiști care frecventează aceste trasee, în special în perioada de vară.
De ce să donez?
Refacerea marcajelor la cel mai înalt standard de calitate sporește nivelul de securitate al turiștilor, face mai prietenoasă experiența drumețiilor la munte și asigură, astfel, un flux sporit de călători care vor beneficia de mișcare în aer liber, de acces mai ușor către splendorile muntelui și, totodată, crează premisele dezvoltării mai rapide a zonelor turistice, a comunităților locale tranzitate.