Partener de implementare

Închis

Mediu

Gradini si Scoli Prietenoase cu Natura

Societatea Ornitologica Romana

Suma target

6.472 RON

90.000 RON

87 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Datorita dezvoltarii infrastructurii speciile urbanizate  isi gasesc din ce in ce mai greu resurse de hrana, locuri de reproducere si adapost.  Proiectul se adreseaza proprietarilor de gradini, institutiilor de invatamant, care - prin cateva actiuni simple, precum amplasarea unui cuib artificial sau a materialelor de cuibarire, hranirea pasarilor in timpul iernii sau plantarea florilor, tufelor - doresc sa vina in ajutorul acestor specii de pasari, micilor mamifere precum ariciul, veverita etc.  Prin completarea formularului de raportare, participantii inregistrati dovedesc ca in ultimul an calendaristic/scolar au desfasurat actiuni prietenoase cu natura si in cazul in care au respectat prevederile programului se premiaza  cu o placuta inscriptionata Gradina/Scoala Prietenoasa cu Natura.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

01.12.2017 - 15.09.2018

Scopul proiectului

Constientizare, informare si educare si implicarea in numar cat mai mare a proprietarilor de gradini, a elevilor si cadrelor didactice in conservarea si cresterea biodiversitatii adaptate la conditiile din mediul urban si rural in cursul unui an calendaristic sau a unui an scolar.

Beneficiarii proiectului

Prin insusirea unor noi cunostinte despre natura, proprietarii de gradini si elevii vor fi beneficiarii directi ai programului alaturi de speciile urbanizate, care in urma activitatilor desfasurate vor avea asigurate resurse de hrana, de adapostire si reproducere. Datorita beneficiilor aduse de aceste specii, in mod  indirect intreaga comunitate va avea de castigat. Donatiile stranse vor fi folosite de catre Societatea Ornitologica Romana pentru realizarea placutelor Gradini/Scoli Prietenoase cu Natura, realizarea materialelor educationale, achitarea taxelor postale si instruirea voluntarilor, care vor contribui la implementarea proiectului prin sfaturi oferite la fata locului beneficiarii directi vor fi proprietarii de gradini, elevii si speciile urbanizate.  

De ce să donez?

Prin constientizare si educare, proprietarii de gradini si elevii vor dezvolta un comportament proactiv fata de natura in urma caruia va creste biodiversitatea urbanizata. Speciile de pasari, micile mamifere precum ariciul cresc valoarea recreativa a spatiilor verzi. Fiind inamicii naturali ai daunatorilor din gradini și livezi, ai rozatoarelor de pe rampele de gunoi elimina necesitatea aplicarii substantelor chimice in vederea combaterii lor.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Societatea Ornitologica Romana

Societatea Ornitologica Romana (SOR) este o organizatie neguvernamentala, nonprofit, care deruleaza activitati pentru protectia pasarilor si naturii cu sprijinul membrilor, voluntarilor, pe baza de donatii si proiecte. Are raspandire nationala in Romania prin sucursale si grupuri scolare. Din 1997 este partener al BirdLife International - o retea mondiala care cuprinde 105 organizatii nationale pentru conservarea pasarilor si a naturii. Activitatea SOR se desfasoara in cele trei birouri din Bucuresti, Cluj-Napoca si Tulcea, cu sprijinul sucursalelor si cuprinde activitati stiintifice (cercetare, conservare, protejare), de constientizare (informare, educare) si de lobby pe langa guvern si reprezentantii sai din teritoriu pentru respectarea si aplicarea legislatiei nationale de mediu si alinierea cu cea a Uniunii Europene.