Partener de implementare

Deschis

Educație

Educație civică pentru copii prin proiectul “Am Grijă de Orașul Meu”

Grow Up Romania

Suma target

8.510 RON

15.900 RON

79 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Ne-am propus să punem bazele educației civice pentru copii, să creștem simțul de apartenență la comunitate, care să nască buni cetățeni implicați, care își respectă orașul și locuitorii săi. Ne dorim ca proiectul “Am Grijă de Orașul Meu” sa ajungă în toate școlile din București, la copiii din clasele Pregătitoare, clasa 1 și clasa a 2-a, în următorii 3 ani. Ne adresăm în primul rând copiilor, dar indirect angrenăm tot ecosistemul din jurul lor (părinți, bunici, cadre didactice, vecini). Instrumentele proiectului includ informații și activități prezentate în mod atractiv, potrivite copiilor cu vârste intre 5 - 10 ani, și abordează teme actuale de educație civică, adaptate copilăriei la oraș: cartierul, comunitatea, administrația, natura: Kitul de explorare urbană “Am grijă de Orașul Meu” (30 de carduri), Planuri de lecție și materiale suport pentru cadrele didactice, Ateliere interactive pentru copii și părinți.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București, Ilfov

Perioada donații

01.10.2021 - 31.12.2025

Scopul proiectului

Susținem părinții și educatorii în consolidarea regulilor de trai în comunitate. Împreună punem bazele educației civice pentru copii. Activitățile suplinesc curricula școlară și au ca scop educația urbană, încurajarea spiritului civic, descoperirea orașului prin joacă. Lucruri de care avem atâta nevoie pentru a opri degradarea orașelor, ca generațiile următoare să se bucure de spații publice mai prietenoase.

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii direcți sunt copiii cu vârste între 5-10 ani și adulții din jurul lor, care vor participa în proiect (vor primi kitul de explorare urbană "Am Grijă de Orașul Meu", vor participa la ateliere). Ei vor descoperi împreună lucrurile frumoase din zona în care trăiesc, vor avea ocazia să se implice activ și să simtă că sunt parte din comunitatea locală. Beneficiarii indirecți pe termen lung suntem noi toți. O cultură civică la nivel individual și comunitar, împământenită încă din copilărie, va duce la interacțiuni pozitive cu spațiile publice urbane și oamenii din jur.

De ce să donez?

Ca să vii în ajutorul părinților și educatorilor în a porni conversații cu cei mici despre orașul în care trăiesc și a-i învăța regulile comunității lor, prin joacă. Proiectul suplinește curricula școlară de educație civică pentru elevii din clasele primare. Există foarte puține materiale potrivite, actuale, pe baza cărora ei să explice copiilor aceste noțiuni complexe.

Linkuri externe

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Grow Up Romania

De peste opt ani Grow Up Romania dezvoltă o platformă educațională care cuprinde proiecte și campanii de informare și responsabilizare individuală, civică și socială cu impact colectiv pentru oraș. O parte dintre ele se găsesc pe site-ul asociației: https://growupromania.ro/proiecte/ . Toate proiectele Grow Up Romania au ca scop final transformarea orașelor în spații urbane prietenoase, prielnice familiilor.  Motivația noastră nu se naște din frustrare, furie sau neputință față de un sistem învechit, leneș și ignorant față de problemele pe care le identificăm, ci pentru că observăm și conștientizam amploarea influenței pe care mediul în care cresc copiii noștri îl are asupra lor. Pentru că suntem motivați de ei, copiii noștri, de visurile lor, de modul în care văd ei lumea, învață, explorează, încearcă și perseverează zi de zi.