Partener de implementare
Social

A început Campionatul de Bine, ediția a V-a

Distribuie pagina pe

Competiția este organizată de Bursa Binelui - singura platformă online de donații necomisionate din România și se desfășoară în perioada 5 decembrie 2017 – 19 februarie 2018.
 
Înscrierile în cea de-a V-a ediție a Campionatului de Bine se pot face online, pe www.bursabinelui.ro, până în data de 4 decembrie, inclusiv. Premiile constau în dublarea sumelor atrase din donații de către organizațiile participante, fiind recompensate primele trei proiecte în funcție de numărul donațiilor atrase și a numărului de donatori, în limita a 5.000 de euro.
 
Cea de-a V-a ediție a Campionatului de Bine a fost lansată cu un workshop dedicat organizațiilor care doresc să atragă donații pentru proiectele lor. Sesiunea principală din cadrul workshop-ului - Strategia de marketing și comunicare în social media pentru ONG-uri – a fost susținută de Alexandru Negrea, co-fondator al primului curs intensiv de marketing și comunicare în social media din România.
 
De asemenea, participanții la workshop au beneficiat și de o sesiune de Educație financiară susținută de Nicoleta Deliu, Șef departament Comunicare Corporativă și Afaceri Comunitare – BCR, Claudia Oprescu, Expert Relații Comunitare – ARHITECT BCR și Roxana Năstase, Coordonator Echipa Municipalității - BCR.
 
În cadrul competiției de anul trecut, s-au înscris 110 proiecte sociale, implementate de 81 de organizații neguvernamentale din 23 de județe ale țării, inclusiv București. Proiectele participante au reușit să atragă finanțări record din partea donatorilor individuali, suma totală atrasă fiind de 433.522 lei (96.338 euro), în urma unui număr de 8.890 de donații.
 
Cele trei proiecte câștigătoare la ediția din 2016 a Campionatului de Bine au fost:
• „Salvează o viață cu 5 lei” al Fundației Bucuria Darului din Brașov, prin care s-a oferit ajutor pentru supraviețuire persoanelor aflate într-o situație dificilă, fie el în forma unui prânz cald, un adăpost sau sprijin pentru a găsi o slujbă.

• „NOD pentru comunitate” al organizației Căminul de Bătrâni ASV din Moinești, prin care mansarda căminului a devenit spațiu de întâlnire pentru tinerii din Moinești și împrejurimi. În mansardă se oferă sprijin în rezolvarea propriilor nevoi și în pregătirea tinerilor să devină exemple pentru apropiați și comunitate.

• „Adoptă un copil la hidroterapie” al Asociației Școala mamei Junior din Timișoara, prin care cel puțin 200 de copii cu nevoi speciale din județul Timiș au beneficiat săptămânal de ședințe de hidroterapie susținute de o echipă formată din fizio-kinetoterapeuți specializați, medic, psiholog și asistent social.
 
Mai multe detalii pe www.bursabinelui.ro
 
 
***
Campionatul de Bine este o competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din România, urmărind să transforme organizațiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donații.
 
Campionatul este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui, unica platforma online de donații necomisionate, dezvoltată de către Banca Comercială Română, în parteneriat cu EuPlătesc.ro.
 
Bursa Binelui este singura platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) la susținerea financiară a unei cauze. Suma minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.

Bursa Binelui

Articole asociate

    Bursa Binelui

    Proiectele participante în Concursul de FAPTE BUNE

    În Concursul de FAPTE BUNE s-au înscris 23 de organizații cu proiecte în curs de implementare sau care urmează să fie implementate pentru copii, adolescenți și tineri, cu vârst...
    Bursa Binelui

    Donațiile în România. Moft sau necesitate?

    Încercăm să aflăm dacă românii donează. Sau de ce ar trebui să doneze și ce impact are suportul  financiar acordat de români pentru o cauză sau proiect social. „Bursa Bin...
    Bursa Binelui

    Românii, printre cei mai generoși donatori din Europa

    Știai că românii se află în topul celor mai generoși donatori din Europa? 87% dintre români au spus, într-un sondaj din 2022 realizat de Dynata, că sunt interesați să susțină organizațiile de caritate...