În cadrul competiției, organizată de Bursa Binelui – singura platformă de donații necomisionate din România -, au fost înscrise 110 proiecte sociale, implementate de 81 de organizații neguvernamentale din 23 de județe ale tării, inclusiv București. Proiectele participante au reușit să atragă finanțări record din partea donatorilor individuali, suma totală atrasă fiind de 433.512 lei / 96.336 euro, în urma unui număr de 8.889 donații.
Câștigători Campionatului de Bine, ediția a IV-a, 2016-2017, sunt:
Locul I: Salvează o viață cu 5 lei al Fundației Bucuria Darului: 350 de persoane vor primi zilnic un prânz cald în cadrul cantinei. Suma strânsă - 76.154 lei. Număr donații - 771
“Acest premiu se datorează în primul rând inimilor mari care s-au alăturat cauzei noastre. Știm cât de greu este să treci peste anumite bariere, iar această muncă de lămurire - că poți face bine de la distanță nu a fost facilă. Atâția oameni implicați și atâtea cauze bune au făcut competiția să fie și mai strânsă, este însă o competiție care merită și în care se poate face performanță. Noi, cu premiul de anul trecut am făcut un centru de zi pentru oamenii străzii, iar anul acesta vrem să demarăm construcția de adăposturi pentru ei. Creștem, și un rol important îl are Bursa Binelui, care este o sursă importantă de finanțare pentru noi. Le mulțumesc organizatorilor pentru acest prilej de a împarți bucuria și de a le da șansa oamenilor să facă bine, să se alăture cu puțin. Pentru că puținul acela face de fapt foarte mult, asta am ajuns să conștientizam și noi. Cu 5 lei, care nu este o sumă foarte mare, chiar se poate face diferență. Va mulțumesc!”, a declarat Sînziana Vatră, reprezentant Fundația Bucuria Darului.
Locul II: NOD pentru comunitate al organizației Căminul de Bătrâni ASV: 200 de tineri vor avea un spațiu de întâlnire și de lucru cu și pentru oamenii din comunitate. Suma strânsă - 64.847 lei. Număr donații: 862
“Mă bucur că ceea ce facem pune mare accent pe relațiile dintre oameni. Vorbim despre Căminul de Bătrâni din Moinești, un loc în care ne îngrijim în momentul de față de poveștile a 60 de bătrâni, și care este și locul care va găzdui primul NOD, acest spațiu pentru ținerii din comunitate. Aplauzele sunt de fapt pentru o întreagă comunitate, pe care o construim chiar și astăzi, aici, alături de voi, împreună cu celelalte organizații și mai ales cu oamenii din organizațiile care au participat la Bursă Binelui. Pentru noi este o prima participare și ne bucurăm că s-a ajuns până aici datorită oamenilor care ne susțin. Mulțumim mult tuturor!”, a declarat Alexandru Agatinei, reprezentant al organizației Căminul de Bătrâni ASV.
Locul III: Adoptă un copil la hidroterapie al Asociației Scoală mamei Junior: 200 de copii cu nevoi speciale vor beneficia săptămânal de ședințe de hidroterapie gratuite. Suma strânsă: 42.502 lei. Număr donații - 1.047
“Vă mulțumim pentru premiu, este al doilea an în care participăm și câștigăm. A fost un efort colectiv, al nostru și al susținătorilor noștri. Ne bucurăm că am reușit să-i aducem aproape de noi prin proiectele noastre anterioare, iar faptul că au fost alături de noi în Campionatul Binelui a dovedit seriozitatea cu care ne ocupam de proiectele pe care le implementăm. Doresc să le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut în acest demers. Vă mulțumesc!” a declarat Daniel Lastofka, reprezentant al Asociației Școala mamei Junior.
În urmă competiției, cele 3 proiecte câștigătoare vor fi recompensate cu premii în valoare de 5.000 Euro/proiect. Clasamentul a fost completat de:
Locul IV: Centrul de Excelentă pentru studiul și tratarea leucemiilor al ASOCIAȚIEI ROMÂNE ÎMPOTRIVĂ LEUCEMIEI-ARIL.
Locul V: Da, și eu pot al organizației Sprijin pentru Diabet.
Locul VI: Peditel 1791. Sfat medical pediatric prin telefon, non stop al Fundației Părinți din România.
Festivitatea de Premiere a fost precedată de un atelier de Orientare spre Soluții - “Solution Thinking”, oferit de Bursa Binelui unui număr de 10 finaliști ai Campionatului de Bine, susținut de Florin Ghinda, fondatorul portalului România Pozitivă. Atelierul a constat în prezentarea de metode și instrumente practice de rezolvare a problemelor inspirate din gândirea și psihologia pozitivă (autori: Martin Seligman, Mihaly Csikszentmihalyi, Brene Brown, Oliver Burkeman, Carol Dwek).
În cadrul celor patru ediții ale Campionatului de Bine au fost atrase donații individuale în valoare de 275.000 de euro, valoarea totală a premiilor acordate câștigătorilor de către Bursa Binelui și BCR fiind de încă 60.000 Euro.
Extra Info:
Campionatul de Bine este o competiție pentru strângerea de donații adresată ONG-urilor din România, urmărind să transforme organizațiile în fundraiseri, în vederea atragerii de donații.
Campionatul este găzduit, organizat și implementat de Bursa Binelui, unică platformă online de donații necomisionate, dezvoltată de către Bancă Comercială Romană, în parteneriat cu EuPlatesc.ro.
Bursa Binelui este singură platformă online care permite donațiile fără comisioane, încurajând astfel donatorii care vor să participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru susținerea financiară a unei cauze. Sumă minimă care poate fi donată este de 5 lei. Toată tranzacția este 100% securizată și nu se percepe niciun fel de comision.