Campionatul de Bine se va desfășura în perioada 6 decembrie 2016 – 20 februarie 2017, sesiunea de înscriere fiind deschisă între 17 noiembrie și 5 decembrie. Premiile constau în dublarea sumelor atrase din donații de către organizațiile participante în Campionat, în limita a 5000 de euro, fiind recompensate primele trei proiecte care reușesc să adune cele mai multe donații individuale. În cele trei ediții ale Campionatului de Bine, organizațiile și proiectele înscrise în competiție au strâns donații în valoare de 180.000 de euro, valoarea totală a premiilor acordate de către BCR câștigătorilor fiind de încă 45.000 de euro.
“Am gândit și dezvoltat Bursa Binelui cu scopul de a oferi organizațiilor neguvernamentale un instrument util și ușor de gestionat, ca parte a procesului de fundraising. Societatea civilă din România este din ce în ce mai activă, se implementează proiecte și programe cu adevărat relevante atât la nivelul comunităților locale cât și la nivel național, iar toate aceste demersuri au nevoie de finanțare. Bursa Binelui a devenit, în cei trei ani de la inițierea sa, principalul promotor al donațiilor individuale și suntem convinși că este un proces care trebuie să continue. Altfel spus, dacă vrei să susții financiar o cauză, o organizație sau un proiect, indiferent de sumă, intră pe bursabinelui.ro! Este, în acest moment, cea mai simplă cale să te implici și să îi susții pe oamenii care, prin activitatea lor, schimbă România în bine”, declară Nicoleta Deliu, Șef departament Comunicare Corporativă și Afaceri Comunitare, BCR.
Cu ocazia lansării celei de-a IV-a ediții a Campionatului de Bine, Bursa Binelui organizează un workshop dedicat organizațiilor neguvernamentale. Evenimentul va avea loc în data de 17 noiembrie, iar în program sunt integrate:
- Sesiunea de Educație financiară & folosirea eficientă a resurselor cu Ștefan Buciuc, Head of Public Authorities – BCR;
- Sesiunea Scriere creativă: Show Don't Tell și Q&A despre relația ONG-urilor cu media cu Georgiana Ilie, editor asociat la DoR și trainer de storytelling;
- Sesiunea Antreprenoriat social & Dezvoltarea sustenabilă a organizației cu Ancuța Vameșu, fondatoare - Institutul de Economie Socială.
Invitat special pentru acest eveniment este Linda Liukas, care va susține o sesiune despre fundraising și crearea, angajarea și fidelizarea comunităților. Linda este fondatorul Rails Girls, un fenomen global adresat tinerelor femei în vederea alfabetizării acestora în programare. Workshop-urile, organizate de voluntari în peste 260 de orașe, au inițiat peste 10.000 de femei din întreaga lume în limbajul programării și al codării.
Linda este și autorul Hello Ruby, proiect editorial care și-a făcut debutul pe Kickstarter și care a strâns $10.000, suma țintă, după doar 3,5 ore, adunând în total fonduri în valoare de 380.000 de dolari. Prelegerile sale Ted Talk au adunat peste 1 milion de vizualizări.
„Ne-am propus, încă din momentul lansării Bursei Binelui, să oferim organizațiilor neguvernamentale atât un instrument util în procesul de fundraising, dar și o platformă de conținut, de informare, care să ajute în tot procesul de management al unei organizații cu caracter social. Este și scopul acestei serii de workshop-uri, iar selecția temelor alături de expertiza invitaților au menirea de a oferi participanților o perspectivă completă asupra proceselor esențiale de management organizațional”, adaugă Nicoleta Deliu, Șef departament Comunicare Corporativă și Afaceri Comunitare, BCR.
Câștigătorii celor trei ediții ale Campionatului de Bine sunt: Asociația Hercules, Fundația de Dezvoltare Locală Speranța, Asociația Prietenia, Asociația Română Împotriva Leucemiei ARIL, Asociația SOS Infertilitatea, Asociația Kogayon, Asociația Școala mamei Junior și Fundația Bucuria Darului.