ONG-urile sunt incurajate sa inscrie in Campionatul de Bine propuneri de proiect sau proiecte implementate de organizatii in comunitatile in care acestea activeaza sau pentru o anumita categorie de beneficiari, plecand de la o nevoie identificata in comunitati sau in randul beneficiarilor, pentru care organizatiile doresc sa stranga fonduri.
„BCR, cea mai mare banca locala, este un conector si un catalizator pentru dezvoltarea Romaniei. De aceea am creat Bursa Binelui, singura platforma de donatii necomisionabile pentru ONG-uri pentru ca donatiile de la persoanele fizice inseamna, pe langa resursa financiara, si capital de incredere investit in proiectele ONG-urilor, ceea ce in timp le va asigura o crestere durabila . Mai mult, pentru ca ne dorim ca acest instrument sa fie unul cat mai eficient si sa devina, in timp, prima optiune a donatorilor, indiferent in care colt din lume se afla, continuam si in acest an Campionatul de Bine, intr-o varianta imbunatatita menita sa ajute organizatiile sa se concentreze mai mult pe strangerea de fonduri pentru atingerea pragurilor specifice fiecarei etape”, a declarat Nicoleta Deliu, Sef departament Comunicare Corporativa si Afaceri Comunitare, BCR.
Dupa perioada de inscriere a proiectelor/propunerilor de proiecte, va urma cea de strangere donatii, care se va desfasura in trei etape, fiecare avand cate un prag financiar, care va trebui atins pentru a trece in etapa urmatoare. Etapele sunt: Sferturi (13 noiembrie – 9 decembrie 2014), Semifinala (10 decembrie 2014 – 6 ianuarie 2015) si Finala Plina de Bine (7 ianuarie – 4 februarie 2015).
In etapa de strangere de donatii, Campionatul incurajeaza ONG-urile sa bifeze indicatori de implicare ai comunitatii si sa incerce sa identifice si sa-si apropie endorseri pentru cauza lor, care sa functioneze drept propagatori ai cauzei, spre exemplu: lideri/ formatori de opinie, pentru zona rurala - preot, invatator, profesor etc.; alta organizatie non-profit; un reprezentant al administratiei publice locale sau din sectorul privat (antreprenor local), cu care organizatia a mai colaborat, un profesor dintr-o scoala din cadrul comunitatii locale, o persoana publica, care provine din comunitatea locala/care empatizeaza cu cauza, un reprezentant din agentia/sucursala BCR zonala, un jurnalist local/un blogger.
Pentru ambele etape ale proiectului - inscrieri si perioada de strangere donatii - organizatiile s-au pregatit in cadrul unui workshop ce a avut loc in data de 23 octombrie la care au participat 70 de reprezentanti ai sectorului asociativ. Sesiunile workshop-ului au fost sustinute de specialisti si consultanti in domeniile: Educatie financiara & Fundraising // Strategie si pozitionare de brand // Community Involvement & Comunicare online // Comunicare vizuala & Fotografie.
***
Campionatul de Bine este gazduit, organizat si implementat de Bursa Binelui.
Bursa Binelui este un proiect creat si sustinut de Banca Comerciala Romana, in parteneriat cu EuPlatesc.ro, care au dezvoltat si sustin platforma on-line si acopera toate costurile legate de tranzactii, intretinere si comunicare.
Bursa Binelui este singura platforma online care permite donatiile fara comisoane, incurajand astfel donatorii care vor sa participe cu sume mici (5, 10 lei) pentru sustinerea financiara a unei cauze. Suma minima care poate fi donata este de 5 lei. Toata tranzactia este 100% securizata si nu se percepe niciun fel de comision.
Bursa Binelui