Partener de implementare
Social

Românii generoși își înscriu faptele de bine pe givingtuesday.ro și luptă pentru îndeplinirea lor

Distribuie pagina pe

Alături de alte peste 150 de țări, România marchează pentru al treilea an consecutiv Giving Tuesday - o zi pentru a dărui. Românii generoși își înscriu inițiativele prin care vor să producă schimbare în viața celor din jur pe site-ul givingtuesday.ro. Până acum s-au înscris pe site-ul Giving Tuesday zeci de inițiative. Școli gimnaziale, elevi, părinți, companii private, ONG-uri, chiar și asociații de stiliști vor pune inimă pe 3 decembrie și vor deveni generoși pentru o lume mai bună.

 

Giving Tuesday, mișcarea globală care promovează faptele bune și inițiativele de caritate, s-a născut în Statele Unite ca un răspuns la Black Friday și Cyber Monday și ne încurajează pe fiecare dintre noi să donăm, fie că vorbim de bani, timp, resurse sau chiar vocea noastră. Dorința Giving Tuesday România este de a încuraja românii să facă gesturi de generozitate pentru a îmbunătăți viața comunităților și ,implicit, a lor.

 

Sărbătorit pe 3 decembrie, Giving Tuesday reprezintă o ocazie foarte bună pentru fiecare dintre noi de a alege o cauză, o inițiativă, fie de pe site-ul Giving Tuesday, fie un caz social, din proximitatea noastră, pentru care să mobilizăm comunitatea din care facem parte, și spre a cărui schimbare în bine să luptăm.

 

Până acum s-au înscris pe site-ul Giving Tuesday zeci de inițiative. Însă implicarea fiecăruia de Ziua Internațională a Generozității nu este condiționată de înscrierea cauzei în site. Printre cele mai importante inițiative sunt:

 

Dar din dar se face Rai - Părinții, elevii și profesorii de la Colegiul Economic “Dionisie Pop Martian” din Alba Iulia vor să ajute copiii de la așezământul Social Sfântul Vasile din Tiur-Blaj și vor strânge produse alimentare și de igienă personală pe care le vor dona acestora.

 

De GivingTuesday provocăm 715 oameni de bine să doneze #10lei pentru tabăra de iarnă - În februarie 2021 un număr de circa 22 de sportivi Special Olympics vor participa în Suedia la cel mai mare eveniment anual dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale – Jocurile Mondiale de Iarnă Special Olympics. Tinerii noștri mai au la dispoziție doar un sezon de antrenamente, în ianuarie și februarie 2020. Pentru ca tabăra de iarnă să aibă loc, Fundația Special Olympics România mai are nevoie de 1500 de euro, bani necesari pentru cazare, masă și o parte din echipamente.

 

Circuitul bucuriilor în copilărie - este un bazar inițiat de profesorii Școlii Gimnaziale nr. 5 din București, la care participă elevii și părinții lor pentru a strânge donații în produse – haine, jucării, cărți, etc.

 

Giving Style & Smile - Inițiativa își propune să reunească mai mulți stiliști din Alba Iulia pentru a oferi zâmbete unui grup de vârstnici, care locuiesc în azile. Grupul de stiliști va tunde și va coafa gratuit peste 50 de persoane.

Pink Post #puneinimă alături de MagicBOX, o inițiativă @MagiCamp - MagicBOX este un colet care pleacă lunar către aproape 250 de familii care au o situație precară, afectate de un diagnostic de cancer. Astfel, începând cu 3 decembrie, toate persoanele care se vor înscrie în aplicație pentru a adopta virtual o familie beneficiară, inclusiv persoanele deja înscrise, vor putea trimite gratuit coletul, pe teritoriul României, cu ajutorul serviciilor poștale a Pink Post.

 

Mai multe inițiative pot fi consultate pe site-ul givingtuesday.ro, secțiunea Inițiative.

 

“Pentru noi, Giving Tuesday este un prilej în plus cu care ne propunem să fim atenți la cei din jurul nostru și să le oferim sprijin celor care au mai puțin. Pe givingtuesday.ro veți găsi un număr variat de inițiative cărora vă puteți alătura sau inspirație și resurse pentru a crea propria voastră inițiativă . Împreună putem face mai mult bine.” spune László Bodor, Cofondator Asociația Envision.

 

La nivel național, faptele bune se adună sub hashtag-ul oficial #puneinimă, iar poveștile celor 9 ambasadori sunt surse de inspirație și ocazii de implicare.  Ambasadorii ediției din 2019 a mișcării Giving Tuesday România sunt: Amalia Enache, Andrei Stupu, Andrei Ștefan, Toader Păun, Cristina Hurdubaia, Diana Lupu, Oana Brătilă, Vasi Rădulescu și Dana Gonț. Partenerii media ai Giving Tuesday România sunt: Europa FM și Libertatea.

 

***
Despre #GivingTuesdayRO - o zi pentru a dărui

#GivingTuesdayRO - o zi pentru a dărui face parte dintr-o mișcare internațională care dorește să instituie la nivel global o zi a generozității și implicării sociale. #GivingTuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a rețelelor sociale, aducând împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a se implica în comunitate. Din 2017, #GivingTuesday se sărbatorește și în România. Mai multe informații pe givingtuesday.ro.

 

Despre Asociaţia Envision

Asociația Envision, organizație neguvernamentală înființată în 2012, creează punți de legătură între dorința oamenilor de a ajuta și posibilitatea de a o face. Prin dezvoltarea unor instrumente precum galantom.ro, Envision își propune să contribuie la creșterea gradului de implicare socială și susținerea dezvoltării sectorului neguvernamental din România. Din 2017 organizația este reprezentantul local al mișcării globale Giving Tuesday.

Bursa Binelui

Articole asociate

    Bursa Binelui

    Donațiile în România. Moft sau necesitate?

    Încercăm să aflăm dacă românii donează. Sau de ce ar trebui să doneze și ce impact are suportul  financiar acordat de români pentru o cauză sau proiect social. „Bursa Bin...
    Bursa Binelui

    Bursa Binelui a premiat castigatorii Campionatului de Bine

    Campionatul de Bine 2014-2015 a reunit 90 de proiecte si 75 de organizatii non-profit, neguvernamentale, din care, 53 de proiecte si 50 de organizatii s-au calificat in Semifinala si 27 de proiecte si...
    Bursa Binelui

    Mirela Vasile despre implicarea voluntară în atragerea donațiilor

    B.B. Ce îi motivează pe oameni în general să se implice în cauze sociale?M.V.: Cu siguranță dacă acea cauză socială îi atinge într-un fel personal. Însă se pot impl...