Partener de implementare
Social

Tu ce faci cu 5 lei?

Distribuie pagina pe

Asociația noastră, Desenăm Viitorul tău, se află într-un impas destul de mare. Suntem în finala pentru Bursa Binelui, însă drumul spre victorie se pare că e bătătorit de foarte multe greutăți. Avem nevoie de sprijinul vostru pentru a reuși. Formarea Tinerilor Instituționalizați depinde de cel putin 5 lei, bani cu care aproape că nu cumperi nimic, dar care, în cazul nostru, contează foarte mult. Fiecare 5 lei adunați, înseamnă o șansă în plus pentru noi ca să construim Centrul de Tineret pentru Tinerii Instituționalizați.

Nu vă cerem bani pentru propriul nostru bine, ci pentru binele unor tineri care s-au născut fără șansă. Pentru tinerii care, după ce vor fi nevoiți să părăsească centrele de plasament, vor ajunge, probabil, să îngroașe drumurile celor care trăiesc din zeama cantinelor pentru săraci. Și asta nu pentru că nu au ambție sau dorință să aibă o viață normală. Nu! Acest lucru se întâmplă pentru că nimeni nu-i învață cum să se descurce în viață. Nimeni nu le spune un cuvânt încurajator. Pur și simplu, toată copilăria sunt ca niște animăluțe pe care, dacă tot le ai, le hrănești, dar fără a te gândi că la un moment dat va trebui să le lași să se descurce singure. Nu vrem să acuzăm sistemul insitituțional din țara noastră, nicidecum. Vrem doar să spunem că statul nu poate fi mamă și tată pentru un copil.

Asociația noastră vrea să fie un sprijin pentru ei. Vrem să construim un loc unde tinerii să vină, să uite pentru o clipă că sunt ai nimănui, un loc unde să simtă că există speranță. Și ei pot fi oameni cu profesii frumoase, oameni ca noi toți ceilalți, care am fost educați și crescuți în sânul unei familii. Hadeți să îi ajutăm, să le fim alături.  Este îndeajuns de greu să nu ai pe cine numi mama și tată, să trăiești toată viața ta ca și cum părinții tăi ar fi murit. Singur și dezorientat, izbindu-te în permanență de privirile reci și urâcioase ale celor care, orbiți de sterotipizări și prejudecăți, te desconsideră ca om și te condamnă, deși nu ești vinovat.

Vă transmitem acest mesaj pentru că noi știm cel mai bine cum e să duci o astfel de viață. Președintele asociației,Vișinel Balan, a simțit pe pielea lui ce înseamnă să te trezești diminețile și să te gândești la viitor cu teamă și fără speranță. Dar el a avut noroc să fie ajutat de câțiva oameni cu suflet care i-au arătat că poate să reușească, să ajungă ceea ce își dorește în viață. Asta vrem și noi să facem, cu ajutorul vostru, pentru tinerii instituționalizați din România.

Dacă am fi știut cu adevărat să fim empatici, probabil am fi trait în lumea ideală la care toți năzuim, dar la care majoritatea nu vrea să contribuie cu adevărat. Noi, de unii singuri, în zadar încercăm. Vă rugăm, așadar, să nu ignorați cauza noastră. Donați cel puțin 5 lei pentru construcția Centrului de Tineret dedicat formării Tinerilor Instituționalizați.

 

Andra Arseni - Manager Departament Comunicare si PR

Articole asociate

    Bursa Binelui

    Tips and Tricks cu Sînziana Vatră de la Fundația Bucuria Darului

    B.B.: Campionatul de Bine, ediția 2016-2017, s-a încheiat. Urmează o etapă de regândire a strategiei de strângere de fonduri prin intermediul Bursei Binelui?  S.V.: Campionatul...
    Bursa Binelui

    Susține un copil la hidroterapie clasat pe primul loc în Campionatul de Bine

    Primele trei proiecte care au primit cele mai multe donații sunt Susține un copil la hidroterapie, O șansă la viață pentru persoanele fără adăpost și Dotarea Secțiilor de Hematologie cu Infuzomate și...
    Bursa Binelui

    Bursa Binelui by BCR castigator la REBRAND 100 Global Awards 2016

    Bursa Binelui este singura platforma de donatii necomisionate din Romania. Lansata in 2012 de BCR, parte a Erste Bank, identitatea initiala a Bursei Binelui nu comunica potentialul real al acestei pla...