Da, este foarte important să comunici eficient în interiorul comunităților asociației sau a celor ce pot fi interesate de susținerea cauzei. Dar cum ne putem folosi și de resursele locale pentru a crește vizibilitatea proiectului?
În primul rând, e bine să consulți agenda locală a orașului sau zonei în care proiectul urmează să se desfășoare. Pot exista evenimente similare cu proiectul tău prin care poți promova cauza și obține donații noi.
De asemenea, poți cere ajutorul persoanelor publice sau a influencerilor. De exemplu, dacă vrei să creezi o bibliotecă gratuită pentru copiii din Vrancea, poți căuta și identifica personalitățile din Vrancea pentru a le cere ajutorul. Nu trebuie neapărat ca ele să doneze, poate fi suficient doar să distribuie proiectul pe conturile lor de social media.
Totodată, poți cere ajutorul consiliului local. El îți poate facilita comunicarea către persoanele din comunitate și ajuta cu amplificarea cauzei tale prin signalistică dedicată în oraș (afișe, bannere etc).
Este esențial să fii la curent în mod constant cu proiectele care susțin societatea civilă dintr-o anumită regiune. Un astfel de exemplu este proiectul „IMPACT.org” al ACTEDO și CFAC (Asociația Clubul Francofon de Afaceri), care a crescut vizibilitatea ONG-urilor în rândul comunității din Transilvania.
Concluzionând, este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să ne asigurăm că o cauză se bucură de toată susținerea și amplificarea pe care o poate primi. Aici poți citi și un articol despre cum să informăm comunitățile proprii despre proiectele noastre: https://www.bursabinelui.ro/articles/cum-comunicam-un-proiect-in-comunitatile-proprii .
Bursa Binelui