Partener de implementare
Social

Redirecționează și tu 3.5% din impozitul pe venit până pe 25 mai 2024!

Distribuie pagina pe

Chiar dacă 7 din 10 români* au redirecționat 3.5% din impozitul pe venit către un ONG, mai bine de o pătrime din ei nu știau de posibilitatea de a redirecționa o parte din taxele plătite către stat. Redirecționarea impozitului pe venit se realizează prin completarea Declarației 230, iar termenul limită anul acesta este 25 mai 2024.

Așa cum tocmai spuneam, Declarația 230 este metoda prin care oricare dintre noi poate redirecționa 3.5% din impozitul anual către un ONG ale cărui acțiuni vrem să le susținem. Suma respectivă nu mai ajunge, astfel, în bugetul statului, ci către ONG-ul pe care îl alegem. Declarația poate fi semnată online și trimisă către adresa de e-mail a ONG-ului, dar și printată, semnată și trimisă pe e-mail sau prin curier către adresa organizației. Adresa fizică a ONG-ului ales poate fi găsită, în cele mai multe cazuri, pe site-ul acestuia la secțiunea ”Contact”.

Astfel, cu doar câteva minute investite și o semnătură, poți ajuta un ONG să fie mai aproape de stabilirea obiectivelor și finalizarea cauzelor pe care și le-a propus. Distribuirea sumei obținută din redirecționarea impozitului pe venit poate fi solicitată, pentru aceiași beneficiari, pentru o perioadă de unul sau doi ani.

Este important să depunem Declarația 230 până la 25 mai 2024 pentru că este dreptul fiecăruia dintre noi de a redirecționa și decide în ce scop să fie folosită această sumă. În acest moment, au fost create inclusiv platforme în care mii de ONG-uri au fost listate online, ca voi să puteți alege mai ușor o cauză în care credeți și pe care vreți să o susțineți.

Și, nu uitați – spuneți-le și prietenilor despre această inițiativă, mai ales că, împreună, putem strânge anual aproximativ două milioane de euro care să ajungă către ONG-uri.

*conform unui sondaj iVox realizat în perioada 12-20 mai 2022.

Bursa Binelui

Articole asociate

    Bursa Binelui

    Echipa BCR inoata pentru MagiCamp la Swimathon 2015

    Pana in acest moment sunt anuntate peste 45 de echipe de inotatori , fiecare cu maximum 5 membri, care nu sunt sportivi de performanta, ci fundraiseri-eroi pentru proiectele pe care le sustin. Acestea...
    Bursa Binelui

    Interviu // Fertilitatea are nevoie de ocrotire si sprijin

    Proiectul sustine pacienti hipofertili in mod direct, prin dialog, informare corecta si suport emotional si, in mod indirect, prin continuarea actiunii de advocacy pe langa Ministerul Sanatatii si alt...
    Bursa Binelui

    Un nou record de donații individuale pentru proiectele înscrise în Campionatul de Bine

    În cadrul Campionatului de Bine, ediția a V-a, organizat de Bursa Binelui - singura platformă online de donații fără comision din România - au fost înscrise 140 proiecte sociale, imp...