Partener de implementare
Social

Românii, printre cei mai generoși donatori din Europa

Distribuie pagina pe

Știai că românii se află în topul celor mai generoși donatori din Europa? 87% dintre români au spus, într-un sondaj din 2022 realizat de Dynata, că sunt interesați să susțină organizațiile de caritate, iar luna decembrie este luna în care aceștia sunt dispuși să doneze cel mai mult.

               Principalele domenii către care românii își îndreaptă donațiile sunt: sănătatea (32%), ajutorarea copiilor orfani și/sau a bătrânilor singuri (27%), îmbunătățirea educației copiilor (14%) și protecția animalelor (12%), conform unui alt studiu realizat de Daedalus Online, prin intermediul portalului Frappe Digital. Totodată, ce i-ar convinge cel mai mult pe români să doneze către un ONG sunt rezultatele reale ale proiectelor sale (60%), destinația fondurilor către copii (41%) și transparența în folosirea fondurilor strânse (36%).

               Platforma Bursa Binelui confirmă apetitul românilor de a dona și ajuta cauzele care au nevoie de sprijinul lor. Până în prezent, pe platformă s-au străns donații de peste 1 milion de euro.

               De asemenea, până acum peste 1,200 de proiecte au reușit să strângă donații prin intermediul platformei Bursa Binelui. Iar, dacă ONG-urile nu au reușit să își atingă target-ul până la termenul limită, acestea își pot prelungi și relista proiectul pe platformă.

               În final, folosim acest articol și pentru a-ți reaminti că poți inclusiv redirecționa 3.5% din impozitul pe venit (Formularul 230) către un ONG, până pe 25 mai 2024. Dacă ai nevoie de mai multe detalii, poți accesa acest articol.

Bursa Binelui

Articole asociate

    Bursa Binelui

    Peste 31.000 de euro atrași în doar 2 săptămâni în Campionatul de Bine

    Ajuns la ediția a V-a, Campionatul de Bine, organizat de singura platformă online din România unde donațiile sunt necomisionate - Bursa Binelui, și-a încheiat prima etapă a competiției cu...
    Sorin Peneş

    Primul Centru din Bucureşti dedicat tinerilor instituţionalizaţi va funcţiona de la 1 octombrie

    Primul Centru de tineret din Bucureşti dedicat tinerilor instituţionalizaţi, în scopul formării acestora prin intermediul educaţiei nonformale, va funcţiona de la 1 octombrie, a anunţat joi pr...
    Bursa Binelui

    BCR Team ONE pentru MagiCAMP

    Pentru al doilea an consecutiv, MagiCAMP este susținut de BCR în cadrul Swimathon 2016. BCR Team ONE, formată din: Octavian Piciu, Ionuț Petru Ciontu, Ionuț Stanimir și Eliza Angeli Cosman, va f...