Scopul proiectului
Proiectul este un răspuns la nevoia de educație adaptată condițiilor mileniului în care ne aflăm, eliminarea dificultăților de înțelegere, exprimare, îmbogățirea culturii generale a elevilor. Proiectul urmărește susținerea artiștilor și implicarea lor în educație prin metode specifice de lucru din domeniul artelor.
Beneficiarii proiectului
Se va comunica online cu un număr de elevi, prin intermediul website-ului nostru. Podcasturile realizate pe temele propuse vor fi realizate de artiștii care vor participa la proiect și vor fi difuzate printr-o platformă audio de podcast. Poveștile proiectului vor putea ajunge la peste 10000 vizitatori potențiali ai website-ului, prin intermediul paginilor de socializare si al website-ului proiectului: elevi, părinți, artiști, profesori, la mult mau mulți, în perioadele următoare. Proiectul va fi o bază pentru realizarea unor piese de teatru audio, la care vor participa atât copii, cât și artiști.
De ce să donez?
Conform rapoartelor recente, doar un tânăr din trei se declară mulțumit de sistemul de invățământ din România, ei sunt cei mai activi utilizatori de Internet, folosit ca sursă de informare și divertisment. Rata de abandon școlar este de peste 18%, se impune necesitatea unor activități nonformale și informale care să le ofere tinerilor a alternativă la educația formală, care să îi ajute să deprindă cunoștințele de bază, într-un mod corect.