Partener de implementare

Închis

Educație

Ajungem MARI - educatie pentru copiii din centre de plasament

Asociatia Lindenfeld - Ajungem Mari

Suma target

2.800 RON

20.000 RON

41 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Voluntarii Ajungem MARI isi doresc sa continue sa ii sprijine pe cei 2000 de copii institutionalizati si din medii defavorizate din Bucuresti si 25 de judete, prin sedinte saptamanale de pregatire si recuperare scolara, ateliere creative si workshop-uri de cultura generala si dezvoltare personala prin metode non-formale.   Cei peste 1000 de voluntari din fiecare modul urmaresc imbunatatirea performantelor scolare si dezvoltarea abilitatilor practice si de comunicare ale copiilor, pentru a facilita integrarea lor in comunitate. Prin incurajari constante si activitati atractive copiii descopera placerea de a invata, au satisfactia reusitei si sunt motivati sa faca alegeri corecte. Voluntarii devin pentru ei profesori, prieteni si modele si ii incurajeaza permanent.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

04.12.2017 - 31.10.2018

Scopul proiectului

Propectul de voluntariat isi propune sa sustina copiii si tinerii institutionalizati si din medii defavorizate sa ajunga MARI, oameni responsabili si independenti, dezvoltandu-si abilitati, motivandu-i sa-si continue educatia prin invatare interactiva si iesiri educative alaturi de voluntari prieteni si modele de urmat.

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii bucuriei sunt 2000 de copii si tineri institutionalizati si din medii defavorizate, inscrisi in sistemul de protectie a copilului in Bucuresti si alte 25 de judete. Ei au intre 4 si 19 ani si provin din structuri de tip rezidential sau frecventeaza centre de zi. Copiii urmeaza scoli normale sau speciale sau sunt inscrisi la programe de „A doua sansa”, dar au mari lacune in invatare si sunt deseori marginalizati de colegi si foarte vulnerabili, cazand prada foarte usor tentatiilor si pericolelor. Prin sedintele interactive copiii isi imbunatatesc performantele scolare, devin mai interesati de educatie si mai motivati sa invete, capata incredere in ei si invata sa comunice si sa relationeze, intrand in contact cu voluntari care le devin modele.

De ce să donez?

Pentru copiii institutionalizati educatia este singura sansa de a-si depasi conditia si a duce o viata normala dupa parasirea centrelor de plasament. Pentru a face sedintele si workshop-urile antrenante si atractive, voluntarii au nevoie de materiale educationale si rechizite de baza. Astfel copiii vor invata cu bucurie si din curiozitate, isi vor continua educatia si vor descoperi la ce sunt buni, ce le place si ce vor sa faca mai departe.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Lindenfeld - Ajungem Mari

Programul educational Ajungem Mari este adresat copiilor institutionalizati si din medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti.   Programul Ajungem Mari este implementat de Asociatia Lindenfeld, organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.   Toate proiectele Ajungem Mari pun accent pe dezvoltarea personala a copiilor si tinerilor, in special cresterea increderii in sine si formarea abilitatilor de comunicare si lucru in echipa.