Program de sterilizare și îngrijire medicală a pisicilor comunitare din Cluj-Napoca și împrejurimi. Cu acordul doamnei Ana Blandiana, programul poartă numele motanului Arpagic, eroul literar al anilor optzeci, devenit - fără voia lui, dar cu demnitate - disident. Deși are în centru sterilizarea, programul include orice intervenție, tratament sau manoperă medicală de care pacientul are nevoie. De asemenea, programul include testul de panleucopenie, obligatoriu la TAC pentru pisici comunitare: panleucopenia (enterita virală) e una din cele mai agresive și periculoase patologii la pisici, cu o rată a mortalității de + 90%, contaminarea pe termen lung (+ 1 an) a mediului înconjurător și răspândire* agresivă la pisici nevaccinate, care intră în contact cu animalul bolnav sau mediul contagiat.
Detalii proiect
Aria de acoperire
Cluj
Perioada donații
01.09.2018 - 31.12.2021
Scopul proiectului
Sterilizarea, testarea și tratarea continue ale pisicilor comunitare din Cluj-Napoca. Nevoia e reală, acută și justificată: nesterilizate, pisicile comunitare se înmulțesc permanent și masiv, iar netratate, pisicile dezvoltă o cazuistică complexă, periculoasă și nedorită, pentru ele și pentru comunitate.
Beneficiarii proiectului
Donați pisicilor singure, oamenilor echipei TAC și binelui comunității.
OAMENI. Echipa TAC e prezentată pe larg, aici.
PISICI. România are o populație consemnată oficial de 4 milioane de pisici cu om alături. Numărul de pisici singure - deci ale comunității - e necunoscut și se află într-o creștere permanentă, insuficient stăpânită de campanii aleatorii de sterilizare. Din păcate, pisicile comunitare, ca și câinii comunitari, sunt victime inocente fie ale indiferenței și bolii, fie ale unui comportament cetățenesc iresponsabil și crud: înfometare, otrăvire, cruzime, cu consecințe ireparabile asupra sănătății publice și calității vieții în comunitate.
De ce să donez?
Pentru că donați unui program care a început în septembrie 2018, se desfășoară lunar și a dovedit deja că e bine gândit și bine administrat. Rezultatele sunt concrete și imediate, iar rapoartele de activitate sunt lunare, simple și oneste.
Ce cuprinde o intervenție:
consultație preoperatorie & test rapid de depistare a enteritei virale
sterilizare
deparazitare externă și internă
toaleta urechilor și a unghiilor
cuparea urechii
internare de 1-2 zile
Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
Scrie despre proiect pe site-ul tău
Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.
Galerie media
TAC
TAC e prima organizație românească de medicină veterinară socială. Lucrăm pentru animale singure, organizații care le protejează, oameni cu venituri reduse și administrații locale. Deci, pentru comunitate. Principala noastră sursă de venit e cabinetul veterinar TAC, organizat ca SRL, având ONG-ul ca acționar majoritar (55%). Restul de 45% e împărțit egal de cei trei administratori ai TAC SRL, care sunt și fondatorii TAC. Cabinetul e o formă de antreprenoriat social, deși serviciile sociale pentru animale nu există în definițiile legislației românești. Detaliile organizării și ale sistemului de funcționare TAC se găsesc în secțiunea Notes a paginii noastre de Facebook. Tot acolo, se află permanent cuantumul salariilor echipei. De vreme ce TAC se hrănește nu doar din efortul propriu, ci și din încrederea și donațiile comunității, credem că transparența nu e niciodată destulă și vom continua să înregistrăm evoluția veniturilor noastre aici: Moartea caprei noastre. Răspunsuri cinstite la întrebări incomode.