In Rasnov exista o scoala unde copiii se straduiesc sa vina. Chiar daca familiile lor au probleme, chiar daca nu vad prea multe dincolo de limitele orasului, sau ale scolii. 600 de copii vin in fiecare zi la Scoala 3, cautand sa fie vazuti si sa vada, sa fie cunoscuti si sa cunoasca. Sa gaseasca si sa primeasca valoare pentru viata. Centrul de Educatie pentru Dezvoltare Durabila SCHUBZ a adus din Germania in Rasnov metode bazate pe experienta, curaj si cooperare, care le arata copiiilor ca natura este baza vietii. Si ca avem mijloacele de a trai impreuna cu ea, de a ne gasi si folosi abilitatile pentru echilibru. Echipa Centrului lucreaza timp de 6 luni cu elevi si profesori in ateliere pentru toate varstele, care completeaza educatia scolara si sprijina dezvoltarea copiiilor.
Detalii proiect
Aria de acoperire
Brașov
Perioada donații
05.12.2016 - 16.06.2017
Scopul proiectului
Cunoasterea lumii si dezvoltarea abilitatilor copiiilor prin 20 de ateliere Descopera natura cu toate simturile!, 20 de ateliere de reciclare creativa, Sa transformam si sa folosim! si un Club de teatru bilunar. Atelierele dureaza cate doua ore si scot elevii din contextul clasei pentru a experimenta si a se conecta cu ei insisi.
Beneficiarii proiectului
La Scoala 3 sunt inscrisi copiii din familiile nevoiase din Rasnov. Din experienta ultimului an, in care am lucrat cu 1000 de copii de diferite varste in cadrul atelierelor organizate de Centrul de Educatie pentru Dezvoltare Durabila SCHUBZ, am vazut ca varsta cea mai potrivita pentru a pune semintele unei atitudini diferite fata de natura si de viata este 8-12 ani. Astfel, timp de 6 luni vom lucra cu 400 de copii din clasele 2-5 ale Scolii 3 in cadrul atelierelor si a clubului de teatru. Activitatile sunt exclusiv practice, se bazeaza pe sinestezie si creativitate, urmaresc dezvoltarea spiritului de colaborare, a curajului, ascultarii active si respectului pentru sine si pentru lumea inconjuratoare.
De ce să donez?
Daca vezi ca viitorul va fi diferit de prezentul in care traim
Daca stii ca dezechilbrele din natura si din societate au nevoie de oameni deschisi, constienti si curajosi pentru a le adresa
Daca ai incredere ca schimbarea poate veni de la fiecare dintre noi
Te asteptam sa punem impreuna semintele pentru 400 de copii!!
32 de lei pentru un copil - cumparam materiale,mergem in natura, facem costume si si cream spatiul in care sa se exprime.
Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
Scrie despre proiect pe site-ul tău
Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.
Galerie media
Asociatia Mioritics
Asociatia Mioritics este o organizatie non-guvernamentala fondata in anul 2004 avand ca misiune protejarea si promovarea patrimoniului cultural si natural. Mioritics administreaza o retea de Centre de Informare de Patrimoniu in Sighisoara, Rasnov si Altana si este organizator al unor evenimente culturale importante, cum este Festivalul de Film Istoric de la Rasnov, aflat la editia 10. Din anul 2011 Asociatia a inceput promovarea patrimoniului cultural si natural si prin proiecte de educatie. Astfel a luat nastere Centrul de Educatie pentru Dezvoltare Durabila Schubz din Rasnov, in parteneriat cu SCHUBZ Luneburg din Germania. SCHUBZ aduce in Romania metode de educatie interactive si experientiale, dezvoltate si testate in Germania si in alte tari, in care contactul copiilor cu natura este o parte esentiala a educatiei la orice varsta.Colaboram cu scoli, familii si universitati din Romania si din strainatate, cu care impartasim informatii si experiente din domeniul educatiei pentru dezvoltare durabila.