Partener de implementare

Închis

Educație

Ce-a vrut sa spuna autorul

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica

Suma target

748 RON

4.000 RON

11 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Răspunsul la întrebarea “Ce-a vrut să spună autorul?” n-ar trebui să mai vină în anul 2020 din comentarii învățate pe dinafară. Ar trebui ca răspunsul să vină din mintea tinerilor, din conexiunile pe care sunt capabili să le facă cu alte noțiuni și alte materii. Și (aproape) niciun răspuns n-ar trebui să fie greșit, atât timp cât copilul și-l poate argumenta.  La orele în care profesorii folosesc dezbaterea sau alte instrumente din pedagogia deliberativă, elevii se pregătesc pentru a-și putea susține punctul de vedere - dacă e mai importantă creșterea economică sau protecția mediului, dacă a fost sau nu o strategie bună ca principatele române să plătească tribut imperiului otoman sau dacă ar trebui sau nu să fie condamnat Lică Sămădăul - în cadrul unui ‘tribunal de personaje’.    

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

18.01.2021 - 07.02.2021

Scopul proiectului

Ne propunem ca în 2021 să sprijinim 300 de profesori să înțeleagă sau să aprofundeze ce înseamnă dezbaterile la clasă, organizând cursuri acreditate și o tabără de vară. Asta înseamnă că anual, peste 30.000 ELEVI vor fi încurajați să gândească cu capul propriu, să-și pună întrebări, să citească pentru a înțelege și nu pentru a memora.

Beneficiarii proiectului

Beneficiari directi: 300 de profesoriBeneficiari indirecti: peste 30.000 de elevi anual cu care vor lucra acesti profesori (300 profesori x minim 100 elevi/profesor/an) Numar de beneficiari:  > 30.000 

De ce să donez?

Debate-ul este un instrument educațional extraordinar, care transformă în bine viețile celor care aleg să-l exploreze o vreme.  Elevii pe care profesorii îi ajută azi să-și dezvolte gândirea vor fi mâine colegii noștri de muncă, vecinii noștri de bloc, poate cei care ne vor plăti pensia. Credem că merită să investim în a-i ajuta să devină niște oameni mișto, care știu să-și formuleze și argumenteze un punct de vedere. N-ar fi mișto ?  

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Romana de Dezbateri, Oratorie si Retorica

  Asociația Română de Dezbateri Oratorie și Retorică (ARDOR) și-a propus să dezvolte un cadru în care actualii elevi de liceu și studenți să învețe să devină viitori cetățeni implicați. ARDOR promovează dezbaterile ca instrument educațional, de dezvoltare a abilităților de gândire critică, argumentare și exprimare în public din 1998, anul în care a fost fondată. ARDOR functionează ca o rețea de 100 de cluburi de dezbateri, coordonate de cele 6 asociații regionale membre: Asociația Cluburilor de Dezbateri din Vest, ARDOR Muntenia, AGORA Debate, Asociația de Educație Socială, Asociația de Comunicare, Oratorie, Retorică și Dezbateri  și Asociația Română de Gândire și Oratorie.