Partener de implementare

Închis

Social

Centrul Comunitar Ferentari

CARUSEL

Suma target

3.050 RON

20.000 RON

37 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Centrul Comunitar Ferentari va reprezenta singurul punct de ajutor pentru persoanele afectate de sărăcie extremă, adulți și copii, din cartierul Ferentari. Proiectul va contribui la dezvoltarea unui centru comunitar în cadrul căruia activitatea principală va fi aceea de a furnizare servicii medico-sociale pentru locuitorii cartierului, în special pentru cei mai vulnerabili dintre aceștia. Grupul țintă al proiectului este format din 1500 beneficiari direcți care vor avea acces la servicii de asistență socială (acompaniere pentru obținerea actelor de identitate, asigurării medicale), facilitarea accesului la servicii medicale de specialitate (inclusiv internari), consiliere socială, asistență medicală primară (evaluare, diagnosticare și tratament) și sesiuni de educație pentru sănătate.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

04.12.2017 - 31.12.2018

Scopul proiectului

Dezvoltarea unui program de servicii integrate și sustenabile destinate persoanelor care se confruntă cu sărăcie extremă și alte vulnerabilități asociate. Pe termen lung ne propunem să contribuim la îmbunătățirea calității vieții acestor persoane care vor beneficia de servicii socio-medicale pentru facilitarea procesului de (re)integrare.

Beneficiarii proiectului

Proiectul se adresează persoanelor care trăiesc în zonele defavorizate ale cartierului bucureșten Ferentari și împrejurimi care se confruntă cu sărăcie extremă și alte vulnerabilități asociate (locuire precară, lipsă acte identitate/ asigurare medicală, risc ridicat de infectare cu HIV/ hepatite/ TBC, acces limitat la servicii educaționale, medicale, sociale, stigmatizare și discriminare, consum de droguri. Număr estimat beneficiari direcți: 1500 persoane. Număr estimat beneficiari indirecți: 4000 persoane

De ce să donez?

Aprox. 30% din populația din Ferentari locuiește în zona de ghetto, 80% nu au asigurare de sănătate. Lipsa actelor de identitate este des întâlnită la persoanele afectate de sărăcie, bolnave, cele fără un loc de muncă/educație, copiii străzii, consumatorii de droguri sau persoanele fără adăpost, cea ce accentuează inegalitatea socială (sărăcie extremă, locuire precară, slaba organizare a serviciilor socio-medicale).

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

CARUSEL

Asociatia Carusel isi propune crearea unui mediu social care sa promoveze si sa apere drepturile omului.   Programele noastre principale sunt menite sa reduca riscurile asociate consumului de droguri (consiliere, schimb de seringi, prevenirea supradozelor, indrumare si insotire catre servicii medicale si sociale) si riscurile asociate practicarii sexului comercial/prostitutiei (prevenire HIV si alte infectii cu transmitere sexuala, distributie de prezervative, consiliere, documentarea cazurilor de incalcare a drepturilor omului).   Toate activitatile desfasurate de Carusel se bazeaza pe evidente stiintifice si sunt in conformitate cu legislatia nationala si recomandarile internationale.