Partener de implementare

Închis

Educație

Centrul de zi cu program after school pentru copiii romi - o sansa la educatie

Asociatia Iulian al II-lea pentru educatie si integrarea romilor

Suma target

15 RON

200.000 RON

2 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Comunitatea de romi și romi căldărari din Turnișor cuprinde în jur de 30 de familii cu posibilități materiale reduse. Președintele Asociației, Iulian Rădulescu este un lider important al comunității rome, iar asociația a fost înființată la inițiativa personală a acestui ca urmare a reîntoarcerii sale în țară din SUA, unde a fost un important om de afaceri. Proiectul face parte din scopul principal al asociației: educația și integrarea romilor pe toate palierele. Zilnic, în acest centru, se vor desfășura activități pentru copii, dar și pentru părinți (ajutor la lecții, ateliere de creație, lectură, concursuri, drumeții, spectacol, cursuri de educație rutieră, cursuri de educație financiară și de operare pe calculator, instrumente de comunicare online).

Detalii proiect

Aria de acoperire

Sibiu

Perioada donații

31.08.2021 - 31.12.2021

Scopul proiectului

Scopul principal al proiectului prin care se menține activitatea centrului este de a acorda ajutor la teme unui grup de 30 de copii, și o masă caldă pe zi. Prin activitățile create atât pentru copii, cât și pentru părinți vor crește șansele acestora la educație cu 50 % , le vom îmbunătăți viața și vom preveni abandonul școlar în procent de 50%. 

Beneficiarii proiectului

Comunitatea de romi  și romi căldărari din Turnișor cuprinde în jur de 30 de familii cu posibilități materiale reduse. Grupul țintă:  copii cu vârsta cuprinsă între 7 – 14 ani părinți cu vârsta cuprinsă între 18 – 30 ani Beneficiari direcți: comunitatea romă din Turnișor, cele 30 de familii cu posibilități materiale reduse Beneficiari indirecți: comunitățile din județeul Sibiu, firmele de catering,  magazinele de obiecte de handmade, tipografiile, magazinul de sport, biblioteca, casa de cultură, librăriile, unitățile de învățământ, magazinul de produse electronice.

De ce să donez?

Problemele identificate în rândul copiilor de etnie romă din Sibiu sunt lipsa educației și abandonul școlar. Ei au posibilități materiale precare, părinții nu le pot asigura cele necesare pentru școală ( caiete, cărți, ghiozdane, îmbrăcăminte, hrană) și nu petrec timp de calitate.  Prin donația ta vei oferi o șansă la educație atât copiilor, cât părinților din comunitatea romă.   

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Iulian al II-lea pentru educatie si integrarea romilor

Scopurile asociației sunt: Desfășurarea de activități non profit de îngrijire zilnică pentru copii – AFTER SCHOOL, având caracter educațional, cultural și caritabil, care să ducă la dezvoltarea totală, complexă și completă a copiilor și tinerilor de etnie romă, pregătindu-i și ajutându-i să se integreze în societate. Crearea, realizarea, organizarea și promovarea programelor, proiectelor și acțiunilor în următoarele domenii: cultural, artistic, muzical, educativ (formal și informal), științific, social, caritabil, umanitar, teatru, dans, literatură, poezie, voluntariat. Realizarea de cursuri profesionale pentru învățământ, cursuri de formare și nonformale, organizarea și înființarea unei școli, organizarea învățământului, alte forme de învățământ (pentru pregătirea specifică a copiilor înscriși la opționale de limbi străine și IT), cursuri de prevenire Covid 19, educație ecologică – mediu, cursuri de meserii tradiționale, cursuri de educație socială și educație antreprenorială.