Partener de implementare

Închis

Social

Circle of trust: fii prietenul unui copil cu autism

Asociatia Invingem Autismul

Suma target

0 RON

37.590 RON

0 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Asociația Învingem Autismul este în căutare de voluntari activi, dornici să se implice într-o activitate de fundraising, pentru a susține terapia copiilor cu autism. Înscrie-te voluntar și găseste 2 firme care să susțină GRATUIT terapia copiilor cu autism, direcționand 20% din impozitul pe profit. Proiectul se desfășoară până pe 31 decembrie 2020 și este deschis pentru voluntari din toate județele. Poți deveni, astfel, prieten al copiilor cu autism și alte tulburări de dezvoltare din Centrul Învingem Autismul și partener de încredere al asociației. Primii 10 voluntari care ating obiectivul, vor fi premiați cu un atelier - la alegere. Voluntarii vor deveni prieteni ai copiilor cu autism și parteneri de încredere al asociației. Formular de înscriere: https://forms.gle/ZntYUG9oupS56iHm7

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

13.11.2020 - 31.12.2020

Scopul proiectului

Scopul proiectului este găsirea de noi firme care să direcționand 20% din impozitul pe profit pentru terapia copiilor cu autism. Un copil cu autism poate avea nevoie de 2-4 ani de terapie până la sprijin pe viață. Nu este un parcurs simplu, nici scurt. Terapia copiilor cu autism este poate cel mai scump traseu socio-medical și cel mai lung.

Beneficiarii proiectului

Centrul de zi de recuperare pentru copii cu dizabilitati Învingem Autismul susține anul acesta terapia unui numar de 24 de copii, cu vârste cuprinse între 3-18 ani. De 2 ani acoperim, de asemenea, plata integrală pentru cele 3 cazuri provenind din familii vulnerabile. Continuitatea şi consecvența sunt factori importanți în procesul terapeutic de recuperare al persoanelor cu autism. Abilități, precum a se hrăni independent, a se spăla, a comunica, a se juca, a folosi toaleta, a citi, a scrie sunt  învățate cu ajutor specializat în luni sau ani de terapie. Întrerupând acest proces, copiii nu mai pot învăța abilități noi, pot pierde din abilitățile învățate și se pot retrage în acțiuni repetitive şi comportamente neadecvate.

De ce să donez?

Nu trebuie să donezi bani pentru acest proiect, doar un pic de timp. Suma de 37590 RON reprezintă suma lunară pe care trebuie să o acopere Asociația Învingem Autismul din costul total al terapiei celor 24 de copii cu autism din Centrul Învingem Autismul.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Invingem Autismul

Asociația Invingem Autismul este o organizație neguvernamentală care are ca misiune îmbunătățirea vieții persoanelor afectate de tulburări din spectrul autismului, urmărind toate palierele de dezvoltare: social, educațional și emoțional. Viziunea noastră este ca România să devină o țară în care drepturile persoanelor cu dizabilități și ale familiilor lor să fie respectate, iar copiii cu autism să aibă acces la servicii de calitate care să crească șansele lor de integrare socială.  Asociația este acreditată ca furnizor de servicii sociale în condițiile legii, iar din august 2020 serviciul oferit a fost licențiat. Centrul de zi de recuperare Învingem Autismul susține anul acesta terapia unui număr de 23 de copii. De 3 ani acoperim plata integrală pentru 3 cazuri provenind din familii vulnerabile. Centrul oferă servicii sociale specifice: servicii psihologice - Analiză Comportamentală Aplicată (ABA), servicii de informare și consiliere pentru părinți, grupuri de socializare.