Partener de implementare

Închis

Cultura

Construim un teatru pentru copii

Asociatia povesti cu zane si cu zmei

Suma target

0 RON

45.000 RON

0 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Asociația " Povești cu zâne și cu zmei" a demarat un proiect unic în județul Prahova prin care și-a asumat misiunea de a contribui la culturalizare, dezvoltare personală, integrare socială a copiilor și tinerilor din comunitățile rurale. Programul a pornit din dorința unor actori și jurnaliști de a oferi copiilor din comunitățile rurale oportunități care să diminueze discrepanțele dintre sat și oraș prin cultură, artă și contexte de voluntariat. Inițiatorii demersului și-au dorit să contribuie la culturalizarea comunităților rurale prin activități artistice, cursuri de actorie, cercuri de literatură, dezvoltarea vocabularului și a posibilităților de exprimare, activități care să ofere copiilor și alte opțiuni pentru viitor. Proiectul dovedește nevoia de astfel de proiecte la sate și nevoia tinerilor de a participa la astfel de activități culturale și de dezvoltare personală. Programul a pornit cu acceptul autorităților din comuna Provița de Jos ( jud. Prahova) și satele adiacente aceteia: Drăgăneasa și Piatra, care și-au dorit dezvoltarea sectorului cultural educativ al comunității locale.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Prahova

Perioada donații

17.06.2021 - 17.07.2021

Scopul proiectului

Primul teatru pentru copiii defavorizati cultural din jud Prahova - integrarea copiilor in societate - organizarea de spectacole si activitati cuturale - promovarea valorilor culturale rurale - cresterea gradului de educatie prin arta

Beneficiarii proiectului

Copiii si tinerii din comunitatile rurale cuprinse in perimetrul comunelor Provita de Jos, Piatra si Draganeasa Participantii la evenimente trupe teatru copii, parinti, profesori 40 copii si adolescenti cu varste cuprinse intre 6-14 ani

De ce să donez?

- amenajarea sălii de spectacol cu rănduri de scaune pentru public și lumini de scenă - amenajarea cabinelor pentru copii cu vestiare, dulapuri, măsuțe și oglinzi - achizițonarea de decoruri pentru buna desfăsurare a programului artistic și a spectacolelor de teatru - achiziționarea/ producerea de costume pentru spectacolele puse în scenă - oferirea unei mese la finalul fiecărui curs/ repetiție; majoritatea familiilor nepermițându-și o masă decentă acasă - crearea unui canal de Youtube unde copii sa-și prezinte proiectele; pentru acesta fiind necesar o minimă instalație de filmat semiprofesională - cercul de literatură incercă infințarea unei reviste pentru copii in care aceștia să își publice creațiile literare; publicarea propriu-zisă necesită plata tipografiei și a redactării - susținerea mentenanței sălii de repetiție/spectacole - susținerea salariilor angajaților societății: actori/jurnaliști

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia povesti cu zane si cu zmei

Asociația " Povești cu zâne și cu zmei" a demarat un proiect unic în județul Prahova prin care și-a asumat misiunea de a contribui la culturalizare, dezvoltare personală, integrare socială a copiilor și tinerilor din comunitățile rurale. Programul a pornit din dorința unor actori și jurnaliști de a oferi copiilor din comunitățile rurale oportunități care să diminueze discrepanțele dintre sat și oraș prin cultură, artă și contexte de voluntariat. Inițiatorii demersului și-au dorit să contribuie la culturalizarea comunităților rurale prin activități artistice, cursuri de actorie, cercuri de literatură, dezvoltarea vocabularului și a posibilităților de exprimare, activități care să ofere copiilor și alte opțiuni pentru viitor. Programul a pornit cu acceptul autorităților din comuna Provița de Jos ( jud. Prahova) și satele adiacente aceteia: Drăgăneasa și Piatr, care și-au dorit dezvoltarea sectorului cultural educativ al comunității locale.