Partener de implementare

Închis

Cultura

Hamlet si noi, un spectacol - laborator de Antoaneta Cojocaru

Laboratorul de Arta

Suma target

10 RON

12.000 RON

1 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

“Hamlet si noi” este un manifest pentru arta, prin care trezim constientizarea potentialului creator.Caracterul itinerant al spectacolului, anularea distantei între public si actul artistic, deteatralizarea si actualizarea mijloacelor de creatie, specificul componentei trupei de actori (actori cu experienta implicati in fenomenul teatral actual, valorosi studenti la UNATC si voluntari din cadrul societatii civile), acolo unde toate artele se intersecteaza și converg, sprijina rolul teatrului: “[…]sa puna lumii oglinda în fata”.  Este un demers ce spune o poveste romaneasca, atinsa de freamatul vremurilor noastre, cat si de speranta pe care si-au pus-o în libertate generatii intregi de tineri, de la revolutia din `89 si pana acum. Este despre credinta unor tineri ca pot salva o tara.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

27.02.2018 - 30.04.2018

Scopul proiectului

Crearea unui spectacol cu o abordare multi si inter-disciplinara (muzica, miscare, video),  Promovarea caselor de patrimoniu Inovatie prin dezvoltarea mijloacelor actoricesti Crearea unui nou val de artisti Reprezentarea Romaniei in cadrul marilor festivaluri internationale Antrenarea comunitatii in dezvoltarea dimensiunii culturale a Bucurestiului

Beneficiarii proiectului

1. Celor 22 de actori (actori cu experienta, implicati in fenomenul teatral actual, apoi cei mai valorosi studenti la UNATC, cat si voluntari din cadrul societatii civile) 2. Publicului "Hamlet si noi" - format din iubitori de arta care apreciaza opera lui Shakespeare, adepti ai artei contemporane, oameni neavizati, dar curiosi sa experimenteze prezenta la un spectacol de teatru-laborator. 3. Voluntarilor proiectului. Artisti sau diverse persoane din cadrul societatii civile dornice sa investeasca timp si energie intr-un proiect care isi propune sa devina un reper in zona artistica si care ofera sansa iubitorilor de arta de a-si dezvolta abilitati in arii precum: management de proiect, vanzari, regie de teatru, proiectii video, sunet, marketing&comunicare.  

De ce să donez?

Investesti in arta si cultura romaneasca si, totodata, in imaginea tarii peste hotare. Participarea la festivalurile internationale ofera echipei de organizare a spectacolului, cat si actorilor, oportunitatea de a prelua know-how, inspiratie de la actori importanti pe scenele internationale. Sustii tinerii artisti romani in dezvoltare.  

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Laboratorul de Arta

Laboratorul de Arta a pornit la intiativa a 8 tineri, studenti ai Universitatii Alternative din Bucuresti care, din dorinta de a se descoperi pe sine, au urmat un curs de actorie cu Antoaneta Cojocaru, actrita a Teatrului Bulandra. Pentru ei, cursul a devenit un spatiu unde se puteau exprima autentic si unde isi provocau limitele. Si-au dorit sa mearga dincolo de propriile descoperiri și au decis sa construiască o comunitate care sa genereze impact si schimbare in mediul cultural-artistic romanesc. Cream un mediu in care oamenii sa se poata exprima prin arta, sa se educe prin arta si dezvoltam contexte pentru experiente artistice revelatoare. Aducem artistii si publicul impreuna, intr-un moment in care, mai mult ca oricand, societatea ne impinge catre consum imediat. Cream si promovam initiative artistice de impact din teatru, dans, muzica, pictura, fotografie, film, cat si din alte arii artistice conexe. https://www.facebook.com/laboratoruldearta/videos/vb.334029476988389/478297172561618/?type=2&theater