Partener de implementare

Închis

Mediu

O mare libera pentru delfini!

Societatea de Explorari Oceanografice si Protectie a Mediului Marin Oceanic-Club

Suma target

0 RON

80.000 RON

0 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Proiectul are ca principal obiectiv identificarea şi recuperarea plaselor de pescuit abandonate / pierdute, aflate în zona costieră a Constanţei. Pierdute în apele mării de pescari sau abandonate de braconieri, aceste plase a căror lungime totală depăşeste sute de kilometri, capturează şi ucid inutil atât cantităţi mari din stocurile piscicole  cât şi delfini. Anual mor în medie 80 de delfini numai la coasta românească, ca urmare a capturării lor de către uneltele de pescuit. Dacă avem în vedere că în Marea Neagră populaţiile totale ale celor 3 specii nu depăşesc 4.500 exemplare, precum şi faptul că viteza de regenare este scăzută, putem spune că situaţia este deosebit de gravă.

Detalii proiect

Aria de acoperire

Constanța

Perioada donații

01.05.2013 - 31.10.2013

De ce să donez?

- pentru protejarea si salvarea delfinilor din Marea Neagra - pentru declararea primei zone de la litoralul romanesc libera de plase de pescuit abandonate -pentru eradicarea unei probleme: plasele de pescuit abandonate

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Societatea de Explorari Oceanografice si Protectie a Mediului Marin Oceanic-Club

Societatea de Explorări Oceanografice şi Protecţie a Mediului Marin OCEANIC – CLUB a fost înfiinţată în anul 1992. A fost prima organizaţie neguvernamentală românească cu reprezentare în afara frontierelor naţionale: Franţa , Italia, Regatul Maroc, Statele Unite, Germania, Angola. Obiectivele noastre centrale sunt explorarea  şi protecţia patrimoniului natural şi cultural al umanităţii şi dezvoltarea cercetării ştiinţifice în domeniile biologiei, ecologiei, geologiei, geografiei şi arheologiei din România.