Partener de implementare

Închis

Antreprenoriat social

Prieteni pentru viitor

Asociatia pentru educatie practica si creativa

Suma target

355 RON

40.000 RON

10 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

  Proiectul "Prieteni pentru viitor" apartine unei comunitati de parinti din Brasov care doresc sa sustina copiii din familii monoparentale, copiii din familii cu mai mult de 2 copii si copiii adoptati sau aflati in sistemul de protectia copilului sa participe la educatie practica si creativa in cadrul centrului de educatie incluziva dezvoltat de organizatie. In fiecare an, peste 100 de copii din Judetul Brasov participa la activitatile educative organizate zilnic la sediul organizatiei (6h/zi in timpul scolii si 10h/zi in vacantele scolare). 20 dintre acesti copii sunt crescuti de mame singure, sau provin din familii cu mai mult de 2 copii, sau sunt copii adoptati. Pentru multi, masa de pranz oferita zilnic copiilor este un lux pe care si-l permit cu greu chiar daca nu costa decat 10lei  

Detalii proiect

Aria de acoperire

Brașov

Perioada donații

05.12.2016 - 31.12.2017

Scopul proiectului

  Prin proiect se va oferi gratuit masa de pranz pentru 20 de copii crescuti de mame singure, sau provin din familii cu mai mult de 2 copii, sau sunt adoptati, sau se afla in sistemul de protectia copilului, astfel incat acesti copii sa poata participa la toate activitatile de educatie nonformala oferite de centrul de educatie incluziva al AEPC.  

Beneficiarii proiectului

  Donezi pentru ca 20 de copii din Brasov, 6 -11 ani, care sunt crescuti de mame singure, sunt din familii cu mai mult de 2 copii, sau sunt copii adoptati, sa aiba masa de pranz gratuita si sa beneficieze de 6 ore/zi de educatie non-formala in cadrul centrului de eduatie incluziva dezvoltat de un grup de parinti din Brasov. Copiii merg la scoala de stat, iar parintii lor fac eforturi sa ii sustina, dar este foarte greu atunci cand o mama isi creste singura copilul, sau cand sunt 3 sau 4 copii intr-o familie. In plus, familiile care au adoptat copii trebuie sa sustina si consilierea necesara pentru acesti copii. Aceste familii nu beneficiaza de ajutoare sociale pentru ca parintii lucreaza, dar au venituri mici. Sunt si mame singure care au 2 locuri de munca si tot au probleme financiare  

De ce să donez?

  O donatie de 10 lei inseamna o masa de pranz cu 3 feluri de mancare oferita in centrul nostru de educatie incluziva pentru un copil crescut de o mama singura. Inseamna de fapt 6 ore de educatie nonformala pentru un astfel de copil, care este de multe ori tinut acasa in fata televizorului pentru ca nu isi permite acest cost de 10 lei/zi. Intr-o luna, inseamna 200 lei. In 10 luni, inseamna 2000 lei. Pentru o mama singura, este foarte mult  

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia pentru educatie practica si creativa

AEPC este ONG infiintata in 2014 de un grup de parinti din Brasov, petru a oferi copiilor educatie bazata pe experiente practice. Vrem copii creativi, curiosi, deschisi, prietenosi. Am infiintat asociatia gandindu-ne ca peste 30 de ani colegii de acum vor fi prietenii de o viata ai copiilor nostri. Pentru ca scoala promova concurenta absurda intre copii si nu oferea un cadru in care copiii sa sesimta bine, am infiintat noi un centru educational cu program zilnic, inclusiv in vacante, in care copiii sunt liberi sa se joace, sa creeze, sa intrebe, sa descopere. Peste 100 de copii participa anual la activitatile noastre, organizam excursii, ateliere creative, stiintifice, de gatit, vizite in comunitate, voluntariat, sport (scrima, inot, ski, gimnastica, tenis, handbal), stam mult in natura (vizitam castorii, observam pasarile din Delta din Carpati). Peste 30% din copii sunt din familii monoparentale, copii adoptati.