Partener de implementare

Închis

Educație

Sustine si tu Cu drag de stiinta

Asociatia Fascination

Suma target

0 RON

20.000 RON

0 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

"Cu drag de stiinta" este o emisiune de stiinta distractiva, difuzata saptamanal pe canalul de youtube-Profesorul Trasnit. Dorim sa impartasim dragostea de stiinta fata de cati mai multi copii din Romania. Fizic este foarte greu sa ajungem la cei din mediul rural si in zone indepartate. Ca solutie am ales tehnologia si mediul online astfel ca din 2016 suntem pe youtube in viata lor. Stim ca nu toti copiii au acces la tehnologie dar macar la cei care avem sansa sa ajungem. Gazda emisiunii, un profesor genial, pasionat si cam trasnit, ajutat de invitatii sai, ii introduce pe copii in lumea fascinanta a stiintei.Experimentele stiintifice promovate vor fi din : astronomie, nutritie, mediu, stiinta, sanatate si siguranta etc si fac parte din cea mai trasnita serie de activitati pentru copii.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

03.12.2017 - 01.03.2018

Scopul proiectului

Imprietenim copiii si tinerii cu stiinta. In fiecare vineri, din iunie 2016 pana in prezent am adunat peste 60000 de abonati,peste 3435379 de vizualizari si am strans  134815 ore petrecute alaturi de stiinta distractiva. La finalul acestei intalniri, stiinta va fi reconsiderata in ochii celor ce o vor intalni. 20000 de lei ne ajuta sa continuam.

Beneficiarii proiectului

Din cauza imaginii eronat percepute, o  parte importanta din societatea noastra este analfabeta stiintific. 80% dintre elevi-"analfabeti stiintific", 50% dintre studenti- candidati la somaj (Ministerul Educatiei in Raportul privind Starea Invatamantului). Cifrele sunt confirmate si de testarile PISA-Romania-pe locul 48 din 70 la punctajul obtinut de elevii romani la stiinte, similar cu cei din Emiratele Arabe Unite, Cipru sau Albania. 80% din populaţia tanara a României nu dispune de cunostinte stiintifice elementare nu isi pot explica fenomene naturale; 42% dintre tinerii români afirma ca Soarele se invarte in jurul Pamantului Beneficiarii proiectului nostru sunt: copii (4-12 ani), adolescenti(15-18 ani(65%) studenti (19-23 ani) 20%, adulti(parinti si bunici) 15%, 51% baieti, 49% fete

De ce să donez?

In Romania,stiinta este considerata neatragatoare si plictisitoare.Acest lucru duce catre formarea unor generatii de adulti superstitiosi, mistici, lipsiti de gandire critica ce vor tinde sa umple lipsa de cunostinte, cu credinte si cel mai periculos, cu informatii pseudostiintifice,acestea fiind mai atragatoare cu un continut mai usor de insusit dar cu potential tragic.O societate orientata spre stiinta este o societate orientata spre solutii.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Asociatia Fascination

Organizație dedicată promovării proiectelor din domeniul ştiinţei prin realizarea unor evenimente educative şi interactive, menite să aducă la un loc companii de profil, specialişti, dar şi publicul larg interesat de stiinta. Viziunea noastră reprezintă o societate orientată spre știință și rezolvarea problemelor. Misiunea noastră este popularizarea științei și obținerea unor progrese importante privind modul în care copiii, tinerii și adulții se raportează la aceasta. Considerăm curiozitatea ca fiind o trăsătură nativă și esențială naturii umane, ce asigură succesul în evoluția noastră generală și particulară.   Promovăm datoria morală de “a ști” și de a descoperi lumea și universul în care ne aflăm, Considerăm știința ca fiind cel mai potrivit instrument pentru cunoaștere pe care îl avem. Considerăm Creativitatea ca forma cea mai înaltă pe care o poate atinge imaginația umană. Avem 2 proiecte în derulare: SCIKiDS Festivalul Științei și canalul de youtube: Profesorul Trăsnit TV, emisiunea Cu Drag de Știință.