Partener de implementare

Închis

Protecția animalelor

TACvocacy

TAC

Suma target

2.355 RON

50.000 RON

29 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

România are o legislație excepțională dedicată animalelor. Ea a apărut fie ca obligație de îndeplinit în mediul politic și legislativ european, fie ca reacție la întâmplări nefericite în care au fost implicați oameni și câini. Din păcate, această legislație a rămas un conținut formal și nu a devenit un instrument cunoscut și activ. Adică, legile nu se aplică. Victimele acestei realități sunt animalele, banii publici și sănătatea publică. Se cheltuie enorm din bugetele comunităților pentru activități incoerente, precare și violente, în timp ce calitatea vieții animalelor de companie rămâne la același nivel rușinos și inacceptabil pentru țările europene. Neștiută, ridiculizată sau prost înțeleasă, stă alături trauma oamenilor care suferă pentru suferința animalelor. 

Detalii proiect

Aria de acoperire

Perioada donații

01.07.2019 - 01.07.2021

Scopul proiectului

50.000 lei pentru cheltuielile pe care le aduce munca TAC de advocacy într-un an. Trebuie să continuăm ce am început. Aici veți putea vedea oricând ce facem cu banii, iar la https://issuu.com/talktotac prezentăm documentele TAC de advocacy, dar și corespondența cu autoritățile, contribuții la activitatea europeană de advocacy pentru animale ș.a.

Beneficiarii proiectului

TACvocacy e programul TAC de advocacy pentru animale de companie. Donați echipei TAC, prezentată pe larg aici. Echipa de advocacy e formată din Anca Georgescu și Alexandra Toma, ca ofițer de advocacy voluntar. Împreună, ele se concentrează asupra inițiativei #scrisorileTACpentrufapte, care are deja rezultate importante. În 2018, Anca a primit premiul EU Dog & Cat Alliance, pentru activitatea TAC împotriva comerțului online cu câini. Ca medici veterinari, suntem profesioniști competenți, de bună credință și care învață permanent. Nu am ales să creăm domeniul medicină veterinară socială ca să avem de lucru, ci tocmai ca să reducem cantitatea de lucru pe care realitatea îl impune. De aceea, pentru a fi egali cu noi înșine, luptăm și împotriva tarelor care produc cazuistica noastră.

De ce să donez?

Având acești bani, nu vom mai fi nevoiți să rupem din fondurile activității noastre medicale, dedicată animalelor singure. Dacă știm că avem un buget distinct pentru advocacy, putem dezvolta o echipă care să lucreze doar pentru drepturile animalelor, așa cum am dezvoltat echipa medicală. În advocacy, banii aduc mobilitate, sincronizare cu realitatea, competență și voce auzită. Adică, rezultate.

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

TAC

TAC e prima organizație românească de medicină veterinară socială. Lucrăm pentru animale singure, organizații care le protejează, oameni cu venituri reduse și administrații locale. Deci, pentru comunitate. Principala noastră sursă de venit e cabinetul veterinar TAC, organizat ca SRL, având ONG-ul ca acționar majoritar (55%). Restul de 45% e împărțit egal de cei trei administratori ai TAC SRL, care sunt și fondatorii TAC. Cabinetul e o formă de antreprenoriat social, deși serviciile sociale pentru animale nu există în definițiile legislației românești. Detaliile organizării și ale sistemului de funcționare TAC se găsesc în secțiunea Notes a paginii noastre de Facebook. Tot acolo, se află permanent cuantumul salariilor echipei. De vreme ce TAC se hrănește nu doar din efortul propriu, ci și din încrederea și donațiile comunității, credem că transparența nu e niciodată destulă și vom continua să înregistrăm evoluția veniturilor noastre aici: Moartea caprei noastre. Răspunsuri cinstite la întrebări incomode.