Partener de implementare

Închis

Social

Tabara socio-educativa pentru copii defavorizati

Fundatia JOYO

Suma target

140 RON

52.000 RON

3 Donații ONG

Distribuie acest proiect pe

Descriere

Tabara va fi organizata pentru 100 de copii defavorizati,care provin din familii cu grave probleme socio-economice.Copiii sunt sprijiniti in proiectele Fundatiei JOYO pentru a putea merge la scoala in conditii normale.Ei primesc zilnic in centrele sociale ale fundatiei indrumare pentru realizarea temelor, consiliere psihologica, o masa calda, rechizite si alte materiale pentru scoala.Tabara se desfasoara la munte, unde timp de 6 zile copiii vor fi implicati in activitati socio-educative si sportive, menite sa contribuie la mentinerea starii de sanatate si la dezvoltarea abilitatilor de viata independenta.Un copil defavorizat, mentinut sanatos si in scoala, va fi un adult capabil sa deprinda o meserie si sa aiba o viata independenta ca adult responsabil si nu un dependent de ajutor social.

Detalii proiect

Aria de acoperire

București

Perioada donații

17.01.2018 - 31.07.2018

Scopul proiectului

Tabara este un proiect menit sa contribuie la mentinerea unei bune stari de sanatate, la dezvoltarea abilitatilor de viata independenta si a motivatiei copiilor pentru a continua scoala. Proiectul are ca obiective dezvoltarea abilitatilor sociale ale copiilor, imbogatirea cunostintelor despre natura si grija fata de aceasta.

Beneficiarii proiectului

Unui grup de o suta de copii, cu varste cuprinse intre 6-17 ani, in risc de esec si abandon scolar, care provin din familii cu grave probleme socio-economice. Ei locuiesc in conditii grele, in locuinte insalubre, improvizate, din cartiere marginase ale Bucurestiului. Pentru acesti copii fiecare zi este o lupta continua cu saracia, prejudecatile, neputinta, problemele din familie, marginalizarea si excluziunea sociala. In familiile lor nu exista notiunea de excursie, tabara sau concediu, parintii lor lupta pentru supravietuire si nu le pot oferi copiilor o asemenea bucurie. Tabara socio-educativa este menita sa completeze eforturile Fundatiei JOYO de a preveni abandonul si esecul scolar in randul copiilor nevoiasi si a le da acestora o sansa pentru un viitor mai bun.

De ce să donez?

Pentru ca 100 de copii sa vada pentru prima data muntele si sa invete sa aiba respect pentru natura; Pentru ca 100 de copii sa respire aer curat, sa faca drumetii si se intoarca mai sanatosi acasa; Pentru a ajuta copiii sa-si dezvolte abilitati sociale de viata independenta; Pentru ca 100 de copii defavorizati sa aiba o vacanta frumoasa, pe care parintii lor prea saraci nu le-o pot oferi si sa se simta egali cu copiii mai norocosi decat ei;

Cum poți ajuta

  • Distribuie proiectul în social media

    Dă un share proiectului pe Facebook, Instagram, Linkedin, sau trimite direct unui prieten pe WhatsApp sau Messenger pentru a-i spune despre proiectul acesta.

  • Donează sau voluntariază

    Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.

  • Scrie despre proiect pe site-ul tău

    Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.

Galerie media

Fundatia JOYO

FUNDATIA JOYO - Sprijin Socio-Educativ pentru copii, tineri si Familii in Dificultate” este o organizatie nonguvernamentala infiintata in anul 2002, acreditata ca furnizor de servicii sociale, care deruleaza proiecte socio-educative pentru copii, tineri si familii in dificultate, in vederea prevenirii abandonului familial si scolar, al reintegrarii scolare, obtinerii unei calificari profesionale,  al integrarii socio-profesionale.  In cei 16 ani de activitate, fundatia a sprijinit peste 8600 de beneficiari in proiectele sale, iar in Centrul Social “Casa Florian” peste 1000 de copii au beneficiat de servicii socio-educationale. Sprijinul acordat de Fundatia JOYO acestor copii a avut ca rezultat mentinerea lor in familie, mentinerea in scoala, obtinerea unei calificari si ocuparea unui loc de munca. Pe scurt, acesti copii au avut sansa sa rupa cercul vicios al saraciei si sa priveasca cu incredere catre viitor.