Vom face altul, pe râu, în jos, altul mai trainic și mai frumos! Vorbim despre Podul Izvorul Florii, de pe traseul marcat cu triunghi albastru spre Cabana Suru, care a ieșit din iarnă avariat. L-am tot reparat, în ultimii doi ani, dar structura a fost serios afectată și riscă să se prăbușească. Împreună cu Salvamont Sibiu, am decis să-l înlocuim cu un pod metalic, care să reziste mai bine intemperiilor și care să poată fi traversat în siguranță. Pentru că buștenii au putrezit și mai multe elemente de prindere au dispărut, sarcina podului a fost diminuată considerabil. În clipa de față, este recomandată traversarea pe rând, ca măsură de precauție.
Detalii proiect
Aria de acoperire
Sibiu
Perioada donații
01.04.2025 - 31.05.2025
Scopul proiectului
Vom înlocui, cât mai repede, vechea punte din lemn de la Izvorul Florii, de pe traseul marcat cu triunghi albastru spre Cabana Suru, din Masivul Făgăraș, cu o punte metalică modernă, sigură și rezistentă, cu ajutorul Salvamont Sibiu, al voluntarilor În slujba muntelui și al comunității montane. Traseul pe care este amplasată puntea este unul intens circulat, acesta asigurând accesul la Cabana Suru (1450m), o importantă poartă de intrare spre crestele Făgărașilor. Traseul este unul accesibil inclusiv familiilor cu copii și vrem ca toți turiștii să poată traversa râul în condiții de siguranță, fără emoții și fără evenimente nedorite.
Beneficiarii proiectului
Mii de turiști care parcurg în fiecare sezon acest important traseu turistic din județul Sibiu vor beneficia de înlocuirea punții avariate din lemn cu una metalică. Aceasta va fi prevăzută cu balustrade, pentru a elimina riscul de cădea în râu, podeaua va fi realizată din panouri cu aderență mult mai bună decât lemnul, pentru a nu se aluneca, va avea o sarcină mult mai grea, pentru a rezista la trecerea grupurilor. Accesul pe traseul marcat omologat care duce la Cabana Suru va fi înlesnit pentru mai multe categorii de turiști, copii, vârstnici, care acum nu se pot aventura pe vechea punte. Salvamontiștii vor avea un factor de risc în minus, pe acest traseu, după înlocuirea podului. Va crește numărul turiștilor care ajung la Cabana Suru și în general al celor care ajung în această zonă turistică, unde s-au făcut investiții considerabile, în ultimii ani. Lucrările vor atrage și un număr semnificativ de voluntari, din toată țară, iar proiectul va stimula coeziunea comunității montane, funcționând ca exemplu pentru acțiuni viitoare.
De ce să donez?
Ai trecut vreodată pe acest pod, în drum spre Cabana Suru și spre culmile Făgărașilor? Acum ai ocazia să-ți arăți aprecierea și să ne dai o mână de ajutor! Ajută-ne să ținem turiștii în siguranță, pe acest traseu, împreună cu prietenii de la Salvamont. Hai să arătăm că ne putem mobiliza și putem face lucruri frumoase împreună, în comunitatea montană. Hai să facem un pod trainic, care să reziste și să fie traversat și de copiii nepoților noștri!
Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
Scrie despre proiect pe site-ul tău
Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.
Galerie media
Asociația ÎN SLUJBA MUNTELUI
Noi suntem ÎN SLUJBA MUNTELUI și ne ocupăm cu îngrijirea traseelor marcate și a refugiilor montane din Carpații Românești, acțiuni de ecologizare în munți și educație eco-montană. Când nu suntem prin creste, mergem în școli, pentru a transmite și copiilor valorile care te fac un iubitor de munte și un pic din experiența noastră de drumeți. Ne ajută sute de voluntari, din toată țara, în fiecare sezon, pentru ca turiștii să poată merge în siguranță pe poteci. În ultimii ani, am reabilitat peste 1.300 de km de traseu și un refugiu aflat la 2200 m altitudine. Donațiile ne vor ajuta să continuăm, în special să obținem o parte din materialele necesare muncii noastre. Îți mulțumim pentru ajutor! Cărări ușoare!