Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Universitar București
Suma target
400 RON
8.600 RON
5 Donații ONG
Distribuie acest proiect pe
Descriere
Proiectul în cauză își propune să scadă riscul tinerilor de a deveni NEETs prin crearea unui cadru de învățare armonios și continuu, drept piesă de puzzle dintr-un an întreg de activități cercetășești. Credem că acest tip de proiect poate fi și este o oportunitate ce schimbă viața beneficiarilor, atât din prisma activităților, cât și din cea a facilitatorilor - pe lângă voluntarii adulți care se vor implica în realizarea programului, ne bucurăm și de o comunitate destul de mare de alumni - fiecare dintre ei fiind profesionist într-un domeniu de interes pentru grupul țintă (adică în această comunitate există medici, contabili, economiști, ingineri, art directori, producători, ș.a.m.d.).
Detalii proiect
Aria de acoperire
Brașov
Perioada donații
09.07.2024 - 12.08.2024
Scopul proiectului
Scopul proiectului este de a oferi tinerilor un mediu sigur de educație non-formală, bazat pe Metoda Scout. În acest cadru, tinerii au șansa de a-și descoperi și valorifica potențialul, pregătindu-i pentru viitoarele provocări și echipându-i cu instrumentele necesare pentru a reuși în diverse domenii profesionale. În acest sens, fiecare activitate este concepută pentru a răspunde nevoilor specifice ale tinerilor, contribuind la formarea unor indivizi bine pregătiți, siguri pe propriile abilități.
Beneficiarii proiectului
Estimăm că proiectul va avea un număr de 30 de beneficiari, toți încadrându-se în segmentul de vârstă 18-24 ani, preponderent din București (cu posibilitatea să existe beneficiari și din alte zone ale țării). Principala condiție de selectare a acestora îl reprezintă statutul pe care îl au în raport cu Organizația Națională Cercetașii României - beneficiarii vor fi în mod obligatoriu membrii activi ONCR. Selecția se va realiza prin crearea unui formular Google unde printre întrebările standard va exista una ce se concentrează pe dorința de participare/motivația personală.
Din punct de vedere al implicării, aceștia vor avea un rol dual - de participanți în cadrul sesiunilor de învățare (activitățile ce sunt compuse dintr-o parte teoretică și una practică) și de facilitatori (având oportunitatea să realizeze zilnic activități în echipă pe baza informațillor/competențelor căpătate).
De ce să donez?
Problema: Conform datelor Eurostat din 2023, 19,3% din tinerii din România se încadrează în categoria NEET din cauza lipsei unor contexte sigure care îmbină activitățile de dezvoltare personală, emoțională, mentală și profesională.
Astfel, scopul proiectului nostru este de a reduce riscul de a ajunge un tânăr NEET prin dezvoltarea competențelor de leadership, comunicare, asumarea responsabilităților, reziliență, problem-solving, gândire critică, adaptabilitate, lucru în echipă și altele asemenea.
Eşti interesat de acest proiect și de activitatea acestui ONG? Donează chiar acum și ajută-i să implementeze sau pentru această organizaţie.
Scrie despre proiect pe site-ul tău
Dacă ai un site sau un blog, atunci copiază acest și pune-l într-un articol, pe una din paginile site-ului sau într-un newsletter un widget de donații pentru acest proiect.
Galerie media
Organizația Națională Cercetașii României – Centrul Universitar București
Centrul Universitar București (CUB), filială a Organizației Naționale Cercetașii României (ONCR), este locul în care se adună cercetaşii rătăciți prin marele oraş universitar și oferă un cadru în care aceştia să îşi poată continua activitatea cercetăşească, având la bază pedagogia specifică ramurei de vârstă denumită “seniori” – tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani.
Prin diversele activități pe care le organizează, CUB sprijină tinerii în a-și pune în valoare abilitățile și cunoștințele acumulate în centrele locale din care provin, îmbogățind în acest fel experiența lor cercetășească.
Centrul, prin modul de organizare dinamic și flexibil, propune activități care facilitează dezvoltarea personală a tinerilor.
Acest cadru se adresează atât studenți cercetași, cât și celorlalți tineri care nu au avut posibilitatea de a cunoaște ori de a practica cercetășia.